Hányingert keltő hűtőházat találtak Vecsésen – videó –

Penész telepedett a falakra és a mennyezetre, döglött bogarak hevertek szerteszét, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőreit ez a látvány fogadta egy vecsési hűtőházban. Az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy az üzemben 53 tétel, mintegy 2600 kilónyi lejárt, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszert tároltak – ezek azonnal megsemmisítését elrendelte a hatóság. A helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét is – áll a Nébih közleményében.

A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébipolip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, de gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú szűzpecsenye is. A lejárt élelmiszerek között volt például 2015 novemberi lejáratú virágméz, illetve 2016 januári lazacfilé. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A higiéniai problémákat a hűtőház az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését.

MEGOSZTÁS