Halálos baleset Gyömrőn!

Életét vesztette annak a személyautónak az egyik utasa, amely vonattal ütközött kora reggel (7-8 óra között) Gyömrőnél – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t. A másik utast a monori tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból, majd a mentőhelikopter vitte kórházba súlyos sérülésekkel. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) korábban azt írta honlapján: az ütközés ereje akkora volt, hogy az autó egy kertbe csapódott. A vonaton ülők közül senki sem sérült meg.

A szemtanuk elmondása szerint, egy Audi szabad jelzésen hajtott a sínekre, de az autónak leállt a motorja. A gépkocsi vezetője próbálta beindítani a motort, de közben a vasúti átkelő fényjelzése pirosra váltott és a sorompó lecsukódott. Az Audi férfi vezetője és női utasa nem hagyta el az autót és az érkező vonat a gépjárműbe hajtott. A tanuk elmondása szerint a férfi a helyszínen meghalt, a női sérültet mentőhelikopter vitte kórházba.

A Mávinform viszont azt közölte, hogy a személyautó, amelyben hárman utaztak, a jól működő fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol a Szolnokról Budapestre tartó személyvonattal ütközött össze, a szemtanuk beszámolója ezzel némileg ütközik.

A helyszínelés és mentés miatt 50-60 perecet késtek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon. A műszaki mentés befejezése után, újra két vágányon közlekednek a vonatok a Budapest-Szolnok vonalon, azonban a forgalom feltorlódása miatt továbbra is 20-30 percet késnek a vonatok a vonalon és a menetrend várhatóan csak dél körül áll helyre – tette hozzá a Mávinform sajtóügyeletese.

Forrás: http://www.gyomroi-hirhatar.hu

Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn   Képek: www.langlovagok.hu

MEGOSZTÁS

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hát nem tudom de az egyik ismerősöm meg végignézte ahogy az audi a lezárt sorompót kikerülve bemegy a vonat elé. Valaki hazudik.

 2. Leáll egy kocsi motorja ha nem fékezel motorfékkel is kitudsz gurulni egy átjáróból. Üresbe kirakva meg még akár 100métert is gurulsz. Hogyha olyan véletlen történik ami csak a mesében van, pl. szétesik a fékben vagy a difiben, váltóban valami és besatuzik a kocsi lesz ott féknyom és akkor is a kocsi utasai+ a vezető kiszáll és gyalog kiszalad majd hivja a 112-t, hogy értesítsék az esetleg arra közlekedő mozdonyvezetőt. Tuti áthajtott a zárt sorompón!

 3. Az átjáró nem egyenlő egy úttesttel, a bakterok egy-két kivételtől eltekintve szinte képtelenek normális átjárókat kialakítani. A sorompók működése meg egy másik történet. Ki nem látott még fehér lámpánál átszáguldó vonatot…. és biztosan azt is tökéletesnek tartja a mávinform.

 4. János Babinyecz a hazai vasútnál indokoltnál is jobban túl van szabályozva a biztositóberendezésekkel és féktechnikával kapcsolatos dolgok. Ezért vasúti oldalról eredő hiba miatt nagyon jó arány az ilyen baleseteknél! A fehér fény meg mikor vörösre átvált bőven messze a vonat, olvass utána a pályaépítés szabályainak! Egy átlagos kocsi 1tonna körül, ha 20al gurul át az átjárón simán kitud gurulni ha leáll amotorja de nem blokkolnak a kerekei, tehát nem difi,váltó,fék hiba volt az audin! Difi,váltó,fék hiba esetén is értelmes ember kiszalad a kocsiból és egyből hívja a 112 -t, hogy a vonatnak se legyen váratlan a kocsija, hogyha a vonat tegyük fel nagyon messze így még a jelentős anyagi kárt is elkerüli ami alatt gondolok a kocsijára és a mozdonyra is! Egy ilyen baleset után nem 2Ft a kár javítása! Az átjárók kialakítására is szigorú szabályok vonatkoznak, lehet kopoktatni az NKH nál. A közlekedés nem gyerekjáték!

 5. Markó Szabolcs Akkor legyen szives átgurulni pl. a J.apáti, hevesi vagy épp a jászberényi vasúti átjárón. Gázadás nélkül még a lendületben lévő autót is csaknem visszalöki, annyira hepehupás. Ott egy lefulladt motorral nem megy egy métert se tovább.

  Az előírások szépek, jók, csak az új építésen kívül sehol nem érvényesülnek.

  Ahol a fehéren villogó sorompónál átszáguld egy vonat ott a szemem káprázott? Vagy ahol a nyelvem harapom el 20-szal áthaladva, ott sem az átjáróban van a hiba?

  A 112-t meg próbálgassad felhívni. Előferdül h percekig csak csörög és várakoztat. Biztos vagyok benne,ha felveszik, akkor is mire "utolérik a vonatot" az lesz negyed óra is!

 6. Szarvas Lénárd A szabály szerint nem. De akkor minek van a fénysorompó? Ha fehér van, nem biztos, hogy szabad, ha piros, akkor biztosan nem szabad, de nem is biztos h jön vonat. Lehetne ecetfa is az átjáróban, a KRESZ szerint pont annyit ér. Ez csak a vasutaslobbi mosakodása. Képtelenek bevállalni, hogy a fehér szabad, a piros nem.

 7. Gábor Lótos te most a bátyámról beszélsz aki az autót vezette! Soha nem ment volna be az átjáróba ha a sorompó zárva van! A többi szemtanú is azt mondta hogy szabad volt az átjáró!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here