Halálos baleset Gyömrőn!

Életét vesztette annak a személyautónak az egyik utasa, amely vonattal ütközött kora reggel (7-8 óra között) Gyömrőnél – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t. A másik utast a monori tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból, majd a mentőhelikopter vitte kórházba súlyos sérülésekkel. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) korábban azt írta honlapján: az ütközés ereje akkora volt, hogy az autó egy kertbe csapódott. A vonaton ülők közül senki sem sérült meg.

A szemtanuk elmondása szerint, egy Audi szabad jelzésen hajtott a sínekre, de az autónak leállt a motorja. A gépkocsi vezetője próbálta beindítani a motort, de közben a vasúti átkelő fényjelzése pirosra váltott és a sorompó lecsukódott. Az Audi férfi vezetője és női utasa nem hagyta el az autót és az érkező vonat a gépjárműbe hajtott. A tanuk elmondása szerint a férfi a helyszínen meghalt, a női sérültet mentőhelikopter vitte kórházba.

A Mávinform viszont azt közölte, hogy a személyautó, amelyben hárman utaztak, a jól működő fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol a Szolnokról Budapestre tartó személyvonattal ütközött össze, a szemtanuk beszámolója ezzel némileg ütközik.

A helyszínelés és mentés miatt 50-60 perecet késtek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon. A műszaki mentés befejezése után, újra két vágányon közlekednek a vonatok a Budapest-Szolnok vonalon, azonban a forgalom feltorlódása miatt továbbra is 20-30 percet késnek a vonatok a vonalon és a menetrend várhatóan csak dél körül áll helyre – tette hozzá a Mávinform sajtóügyeletese.

Forrás: http://www.gyomroi-hirhatar.hu

Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn Audi A3-as repített le a sínrõl a vonat Gyömrõn   Képek: www.langlovagok.hu

MEGOSZTÁS