Gyilkossági kísérletért csukták le a Quaestor új tápiósági vezérét

A Blikk információi szerint az egész település döbbenten értesült a hírről, miszerint március 16-án a 210 milliárdos csalás gyanújába keveredett cég közgyűlésén Tarsoly Csaba helyére Orgovánt választották a cég vezetőjévé.

Tarsoly Csaba budai villája árulkodott a jólétről és a gazdagságról, ám Orgován Béla tápiósági lakhelye ennek nyomába sem ér.

A kis utcában Orgován háza a legelhanyagoltabb. A padlás falazatát deszkalapok helyettesítik, a parányi lebetonozott udvaron  hét kutya vonyít fel, amikor megnyomjuk a név nélküli csengőt. A redőny egy centivel lejjebb ereszkedik jöttünkre, de attól kezdve nem mozdul semmi.

– Szerintem most is otthon vannak, biztos nem akarnak ajtót nyitni az idegeneknek – mondja az egyik szomszéd, ám amikor többet szeretnénk megtudni az új cégvezérről, azonnal bezárkózik.

– Ismerem őket, a férfi nagydarab ember, rossz híre van a faluban – mondta Pál, aki épp a ház előtt tolta el a biciklijét. Az egész falu felbolydult a hírre. Hogy lehet, hogy egy tanulatlan, börtönt is megjárt fickó legyen egy ekkora cég igazgatója? – mosolyodik el a nyugdíjas férfi.

Mariska néni behív a házába, de ott is csak suttogva beszél: – Volt neki már mindenféle ügye, a testvére gyilkosság miatt ült. Tőle aztán a világon semmit nem tudnak lefoglalni, autója se volt soha – mondja az asszony.
Tápióbicskén 2007-ben történt egy példátlan brutális bűncselekmény. Két nő – az egyik Orgován húga – halálra kínzott egy 55 éves helyi asszonyt. De a Blikk azt is megtudta: az új Quaestor-vezér is ült börtönben. Üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt 9 hónapot, majd emberölés kísérlete miatt 4 év 3 hónapot. Információink szerint innen 2009-ben szabadult.

– A polgármesteri hivatal úgy döntött, nem nyilatkozunk az ügyben – szögezte le Pap Anikó, a köz­ség jegyzője. Távozóban egy férfi veti utánunk, hogy pár éve együtt dolgoztak a közmunkaprogramban. – Semmihez nem értett, csak a földmunkákban vett részt.

Hívtuk a Quaestor jogi képviselőjét, aki két napja nyilatkozott arról, hogy Tarsoly éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy minél kisebb kár érje az ügyfeleiket. Most a vezérigazgató-váltást firtató kérdésünkre azonban nem kívánt válaszolni. Hívtuk Tarsoly Csabát is, a titkárnője ígérte meg, hogy jelzi a kérdésünket, miért pont Orgován Bélában látták meg a legmegfelelőbb utódot a vezetői székben, de Tarsoly sem válaszolt.

Az ügy lényege, hogy eladják a céget egy nehéz anyagi helyzetben lévő személynek. A szerződésbe bele is írják, hogy a vevőnek tudomása van a cég tartozásairól, és így veszi meg a céget. Az eladók így szabadulnak a tartozástól. A stróman pedig némi juttatásért viszi el a balhét.

Forrás: blikk.hu

qua2

MEGOSZTÁS

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here