Gondatlanság miatt halt meg egy ember Kókán

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott emberölés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Béla 33 éves kókai lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2006. január 14-én 20 óra 30 perc körüli időben egy kókai lakóházban gondatlanságból tüzet okozott akkor, amikor megpróbált begyújtani a kályhába. Ennek következtében a lakóépület kigyulladt és a bent tartózkodó két férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett. Egyikük a szakszerű orvosi ellátás ellenére három nappal később az égési sérülések következtében elhunyt.

A káresethez a Kóka ÖTE és a Nagykátai Tűzoltók vonultak ki. Az oltás során egy kókai tűzoltó szenvedett könnyebb sérülést. Egy nagykátai tűzoltót az épületben lévő kutya harapott meg, amikor ki akarta hozni onnan.

Az eset után a Nagykátai Rendőrkapitányság nyomozást indított emberölés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, azonban az L. Béla felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A nyomozást- a 33 éves férfi körözésének elrendelése mellett- 2007. december 20-án felfüggesztette a nyomozóhatóság. A beszerzett adatok alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 2014. február 10-én Budapest belvárosában elfogták L. Bélát és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás továbbfolytatását rendelte el. A 33 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az L. Béla ellen folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here