Gázolt, majd elhajtott

Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Cs. Mihály 20 éves és Sz. Gábor 24 éves szentmártonkátai lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves férfi az általa vezetett személyautóval közlekedett 2015. október 31-én a hajnali órákban a 3107-es számú úton Tóalmás irányából Szentmártonkáta felé, amikor a 12220-as méterszelvényben eddig ismeretlen körülmények között elgázolt egy, az úttesten tartózkodó fiatalt.  A 21 éves férfi olyan súlyosan megsérült a baleset következtében, hogy a helyszínen életét vesztette. Cs. Mihály mellett az autóban utasként tartózkodott Sz. Gábor.

A gyanúsítottak a baleset bekövetkezése után nem nyújtottak segítséget a sérült személynek, hanem a helyszínről elhajtottak.

A nagykátai rendőrök a helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett adatok eredményeként azonosították a balesetet okozó jármű vezetőjét. Cs. Mihályt 2015. október 31-én 11 óra 35 perc körüli időben a lakásán elfogták és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították, ahol – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi autóját a nyomozók lefoglalták.

A jármű utasát, Sz. Gábor szentmártonkátai lakost szintén előállították és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A 24 éves férfi lakásán 2015. október 31-én a reggeli órákban – a jelenlegi adatok szerint – megjelent K. József 29 éves szentmártonkátai lakos, aki Sz. Gábort tettleg bántalmazta és arra próbálta rávenni, hogy vállalja magára a balesetet okozó autó vezetését.

A nagykátai nyomozók K. Józsefet elfogták és előállítását követően – őrizetbe vétele mellett – testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozóhatóság előterjesztést tett az őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here