Folyadékpótlás és utánpótlás – SiS Go Hydro pezsgőtabletta

A sportolóknak, a hivatásszerűen versenyző személyeknek és mindazoknak, akik komoly testmozgást végeznek, nagyon oda kell figyelniük nem csupán a napközbeni folyadékfogyasztásra, de az edzés előtti és utáni hidratációra is.

Amikor keményen edzünk, jelentősen megnő a szervezet folyadékigénye, mert hiszen ilyenkor erőteljesen verítékezünk. A testünk izzadással reagál az erőteljes testmozgásra, a felhevült testet ily módon hűti le. A szervezet hidratálását edzés előtt, alatt és után is meg kell tennünk, mivel a dehidratáció súlyos következményekkel is járhat.

Az, hogy edzés közben mennyi folyadékot fogyasszunk, sok mindennek a függvénye. Hiszen ezt meghatározza az edzés intenzitása, az adott személy jellemzője, sőt még a környezeti hőmérséklet is befolyásolhatja, hogy mennyit iszunk sportolás közben. Körülbelül 20-25 percenként, 1,5- 3 dl folyadék elfogyasztása lenne az ideális, a Fittpharma szakértőinek elmondása alapján.

Egy kis infó a SiS termékekről

A SiS, vagy Science in Sport egy vezető cég, amely többek között innovatív táplálékkiegészítőket gyárt és forgalmaz sportolók és a sport szerelmesei számára. A cég 1992-ben alakult és a székhelye Londonban van. A termékeket folyamatosan fejlesztik, mindig valamilyen innovatív termék kidolgozásán dolgoznak, mégpedig tudósokkal és kutatókkal összefogásban. A termékeket profi, olimpiai bajnokok is előszeretettel használják.

Az izotóniás italok fontossága

Mikor van szükségünk izotóniás italokra? Például edzés alatt. Miért? Edzés közben, izzadunk, ez által folyadékot veszítünk. A dehidratáció hatására csökken a szervezet oxigénellátottsága, ezáltal a teljesítmény is jelentősen romlik.

Edzés során energiára van szükségünk, amelyet a szénhidrátraktárainkból nyerünk. Azonban ezek a raktárak is kiürülnek egyszer, így azokat pótolni szüksége. A verejtékezéssel ásványi anyagok is ürülnek a szervezetből, amelyeket szintén pótolni kell, hiszen ezek hiánya az izmok munkáját nehezítik meg, vagy teszik lehetetlenné.

SiS Go Hydro pezsgőtabletta

A SiS Go Hydro pezsgőtabletta egy remek alternatíva a folyadék pótlására. A pezsgőtabletta, izotóniás ital.  Többféle ízben is találkozhatsz vele, többek között a citrom, a cola koffeinnel és a pink grapefruit ízesítésű italokat fogyaszthatod.

A SiS Go Hydro pezsgőtabletták tartalmaznak olyan elektrolitokat, amelyek pótolják az edzés közben elszenvedett veszteséget. Ilyen elektrolit a nátrium, amely a szomjúságérzet kialakulásában van a segítségünkre. A pezsgőtabletta edzés közbeni fogyasztásával a dehidratáció kialakulását is megakadályozhatjuk. A folyadékveszteség hatására nem csupán a testhőmérséklet, hanem a pulzusszám is jelentősen megemelkedik, ez pedig a szénhidrátraktárak gyorsabb kiürülését segíti elő. A SiS Go Hydro pezsgőtabletta azonban mindig ott lehet velünk az edzés során is, így nem fordulhat elő, hogy dehidratáltak legyünk.

A pezsgőtablettából készített italt már az edzés, vagy a verseny előtt 3-4 órával is elfogyaszthatjuk. Ekkor akár 500 ml folyadékot is megihatunk. Edzés előtt egy órával újabb adag italt is magunkhoz vehetünk, ezúttal 250-500 ml mennyiségben.

Galambos Dániel
www.eletmod-hirek.hu
www.csaladi-magazin.hu

 

MEGOSZTÁS