Fehér oroszlánok Abonyban

Azt már eddig is megszokhattuk, hogy Abonyban mindig történik valami. Ez a valami, most újabb cicákban mutatkozik meg. Ritkák és ráadásul ketten vannak!
Nala és Mombasa a fehér oroszlán kölykök 2014 április elsején látták meg a napvilágot Olaszországban és immár az abonyi állatkert lakói!

A fehér oroszlánok a vadonban Timbavatiban, Dél-Afrikában taláhatóak. A fehér színűket egy recesszív génnek köszönhetik. A természetben egyre ritkábban fordul elő, vadon élő egyedeik száma 200 alatt van, tehát kihaló-félben lévő állatok a fehér oroszlánok. A világ állatkertjeiben, ahol nem hátráltatja őket a fehér színük miatti hoppon maradás veszélye, becslések szerint 500 egyed él. Szaporulatuk meglehetősen ritka. A kihaláshoz pont a színük vezet, hiszen evvel a rikító színnel mindig hátrányos helyzetből indulnak egy-egy vadászat során. Ezért is fantasztikus dolog az, hogy Abonyban egyszerre két ilyen csodát is láthat a nagyérdemű!

Az abonyi állatkertben immár meg is látogathatod őket mindennap 11 órakkor és 16 órakkor mutatják meg a nagyközönségnek a piciket! A park nyitvatartása és friss képek, infók a kölykökről a www.maganzoo.hu weboldalon!

Forrás: macska.eu

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here