Épül a sülysápi szennyvíztisztító

2013 decemberében kezdődött el, és jó ütemben halad az öt települést (Kóka, Mende, Úri, Sülysáp és Tápiószecső) kiszolgáló szennyvíztisztító építése. A 3050 m3 napi kapacitású tisztító a Tápió menti szennyvízelvezetést, tisztítást megvalósító beruházás 5 tisztítója közül a legnagyobb kapacitású.

A két tisztító medence 29 méter átmérőjű és 5,5 méter magasságú. A tisztító Sülysáp és Tápiószecső határán, a 31-es út és Tápió-patak közötti területen épül a sülysápi oldalon. A rendelkezésre álló, közel 3 hektáros területen a műszaki épületek mellett egy 4000 m2 felületű utótisztító tó is helyet kap majd.

A képen a tisztító medencék jelenlegi állapota látható. Elkészült már az üzemi épület alapozása is, és várhatóan két héten belül ezen épület falai is állni fognak. Az ütemterv szerint júniusra szerkezetkész állapotig jutnak a kivitelezők és szeptember-október hónapra készülnek el teljesen a szennyvíztisztító építésével, akkor indulhat el a mű próbaüzeme.

Forrás: sulysap.hu

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here