Előzetesben a 22 éves ceglédi férfi

Másfél évvel ezelőtt, Csemőn rabolta ki a sértettet.

Rablás bűntett, testi sértés bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. István 22 éves ceglédi lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított – és ismeretlen társa – 2015. június 9-én a késő esti órákban, fején csuklyát viselve jelent meg a sértett csemői házánál. Átmásztak az ingatlan kerítésén, majd G. István felszólította a bent tartózkodó férfit, hogy „Rendőrség! Nyissa ki az ajtót vagy betöröm!” A férfi ajtót nyitott, azonban a „Rendőrség” feliratú pólót viselő gyanúsított és társa rátámadtak. Baseball ütővel többször megütötték, miközben pénzt és ékszereket követeltek tőle. Azzal fenyegették, hogy ha nem tesz eleget a követelésnek, akkor a házban tartózkodó barátnőjét is megverik. A nő közben telefonon próbálta hívni a rendőrséget, de a 22 éves férfi elvette tőle a készüléket, majd végtagjait ragasztószalaggal összekötözte és tettleg bántalmazta.

A házból végül készpénzt és több mobiltelefont vittek magukkal.

A büntetőeljárás során kirendelt orvosszakértő véleménye szerint az egyik sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként a ceglédi nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akinek az elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel.

A ceglédi férfit a műveleti egység munkatársai 2016. december 20-án fogták el. Előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság 2016. december 22-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

MEGOSZTÁS