Előzetes letartóztatásba kerültek a gyanúsítottak

Újszilvási ingatlanokból loptak.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán T. Károly 37 éves újszilvási, T. Sándor 32 éves abonyi lakosok és további két társuk ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves férfi 2016 novembere és 2017. március 17-e közötti időszakban a társaival befeszítette egy holland férfi tulajdonát képező újszilvási lakóház és ahhoz tartozó melléképület ajtaját és onnan műszaki cikkeket, lakásfelszerelési tárgyakat, egy kerékpárt és szerszámokat tulajdonítottak el. Ezeket a gyanúsítottak eladták. A lopott tárgyak egy részét a 32 éves abonyi férfi vásárolta meg. T. Sándor lakásán a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. Kiderült, hogy a lopott tárgyak ellenértékének egy részét ezzel fizette ki T. Károlynak és két társának. A férfinak ezért kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

Az elvégzett nyomozati cselekménye eredményeként kiderült, hogy a gyanúsítottak az elmúlt hetekben további négy vagyon elleni bűncselekményt követtek el. T. Károly és társai újszilvási ingatlanok kerítésén másztak be a telkekre és a szennyvíz aknákban lévő szivattyúkat eltulajdonították.

A ceglédi nyomozók a gyanúsítottakat 2017. március 20-án elfogták, előállították, majd őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság 2017. március 23-án elrendelte T. Károly és T. Sándor előzetes letartóztatását. Két társuk az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

 

MEGOSZTÁS