Éheztették és zaklatták gyerekeiket a tápiószentmártoni szülők, 17 évet kaphatnak

Első fokon összesen 17 év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a tápiószentmártoni párt, aki élettársával éveken keresztül veszélyeztette saját gyermekeit. A vád szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése.

A párnak, akik élettársi kapcsolatban éltek egymással, 1997 és 2009 között hét gyermeke született. A nehéz anyagi körülmények között élő család sokat nélkülözött, ételt is sokszor a szomszédok adtak nekik. Előfordult, hogy a szülők napokra magukra hagyták a kiskorú gyerekeket, étel és megfelelő ellátás nélkül.

Az alkoholt rendszeresen fogyasztó pár a gyerekeket is többször megkínálta itallal, illetve ittas állapotban bántalmazták őket, sőt, szexuális céllal is közeledtek feléjük. A gyermekeket többszor bolti lopásra kényszerítették.

A gyerekeknek nem volt évszaknak megfelelő ruházatuk, ezért sokszor voltak betegek, ilyenkor a kellő orvosi ellátást sem kapták meg. Az iskolából is gyakran kimaradtak.

A bíróság az öt, még kiskorú gyermek felügyeleti jogát elvette a szülőktől. Ők felmentésért és enyhítésért fellebbeznek, az ügyész gondolkodási időt kért.

Forrás: 24.hu

MEGOSZTÁS