Egy félidőnyi jó játék is elég volt a Törtel ellen

A ,,megye-kettes”bajnokság 27. fordulójában vasárnap délután ideális labdarúgóidőben tudtuk fogadni a Törtel csapatát. Noha ellenfelünk csak a tabella 14. helyén áll, ám aki ez alapján sima hazai győzelmet várt annak tudnia kellett, hogy ez a törteli csapat, jóval erősebb, mint amit a helyezése mutat.

A találkozó egy ünnepélyes kezdőrúgással indult, melyet Lótos Donát, egy igen fiatal labdarúgó palánta végzett el. Az elmondása szerint nagy élmény volt számára a találkozó előtti labdaérintés.

Nem kezdtünk jól, már a 6. percben egy oldalszabadrúgást védőink elvétettek, László Bence pedig egyből büntetett (0-1). Nem lehet mondani, hogy a gól felébresztette volna védelmünket. Hibák sorát követtük el, de ellenfelünk kegyes volt hozzánk és nem növelte előnyét. A 25. percben egy 25 méteres törteli lövés a kint álló Szili felett átszállt, de a kapufa megmentett minket. Ez mintha varázsütésként hatott volna csapatunkra, és az első félidő utolsó 15 perce szenzációsan sikerült. A 31. minutumban Szalkai visszagurított labdáját Radovits lőtte 17 méterről a rövid felső sarokba (1-1). Alig nyolc percre rá Lovasi adott egy szenzációs passzt Radovitsnak, aki a hosszú alsó sarokba emelt (2-1). Egy perccel a félidő előtt Lovasi 20 méterről kitűnően csavart a hosszú sarokba, immár két gólos volt a vezetésünk. (3-1). ű

A második játékrészben kicsit már tartalékoltunk a szerdai kupaelődöntőre, ellenfelünk becsülettel próbálkozott, de fogást nemigen talált rajtunk. Összességében elmondható, hogy kicsit tompa kezdés után megpörgetve az első félidő utolsó negyedóráját magabiztosan hoztuk ezt a győzelmet. Szerdán a Vecsés ellen ilyen kezdés semmiképpen nem fér bele.

Nagykáta SE – Törtel KSK 3–1 (3–1)

Nagykáta, 100 néző. Vezette: Gáspár T. (Eisenbacher M., Horváth A.)
NAGYKÁTA: Szili Zs. 8 – Czakó N. 5 (Kiss F. L. 0, 77. p.), Kántor A. 5 (Balogh I. 6, 57. p.), Szekeres Cs. 5, Komonyi Gy. 5 – Szalkai P. 6, Hajdú M. 6, Németh P. 6, Lovasi B. 7 – Radovits V. 7, Czakó G. 6 (Balla Z. 0, 68. p.). Edző: Tóth István.
TÖRTELI: Nagy R. 5 – Kőműves Cs. 4 (Angyal Z. 0, 79. p.), Szabó Gy. 4, Szepes R. 5, Molnár Z. 5 – Fehér Sz. 5 (Kriss Z. 0, 89. p.), László B. 6 (Lázár P. 6, 45. p.), Sinka T. 5, Berkó N. 4 (Gál S. 5, 55. p.) – Lengyel F. 4 (Perjési I. 0, 68. p.), Horváth Z. 5. Edző: Máté Attila.
GÓL: Radovits V. (2), Lovasi B., ill. László B.
SÁRGA LAP: Szalkai P., ill. Sinka T., Horváth Z.
TÓTH ISTVÁN: – Jó szerelésünk van, ugyanis kiküldtük a pályára, és megnyerte a mérkőzést… Vannak ilyen meccsek, de ezt a három pontot most ajándékba kaptuk. Szépen rápihentünk a szerdai kupamérkőzésre, úgy gondolom, hogy a bajnokság hajrájában ennél lényegesen több kell, hogy meglegyen a 2. hely.
MÁTÉ ATTILA: – Teljesen megérdemelten nyert a Nagykáta, bár mi is hozzásegítettük őket ehhez…

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here