Egy alapítvány, amely segíti a mentálhigiénések gyógyulását

Csorba Simon festőművész régóta híres arról, hogy mentálhigiénés panaszokkal küszködő betegeken szívesen segít. Most éppen Tápiógyörgyén látogatható egy kiállítás, melyen az ilyen típusú betegséggel élők képzőművészeti alkotásait láttatja.

Az Ébredések Alapítvány októbertől új megoldásokkal igyekszik segíteni a mentálhigiénés panaszokkal kezelteken. Csorba Simon festőművész és Bajnai Nóra pszichológus a zászlóvívó, amennyiben közösen foglalkoznak a kliensekkel.

Példának okáért hétfőn és kedden 12.30 és 15 óra között a fővárosi Kálvária tér 5. alatt lévő helyiségben művészeti órát kínálnak, melyeken amúgy bárki részt vehet. Ugyanakkor kettejük szorgosságának köszönhetően már látogatható Tápiógyörgyén, a helyi faluházban az a képzőművészeti kiállítás, amelyiken a Csorba-Bajnai duó huszonkét pártfogoltjának 107, úgymond art brut-festménye látható. Mi több, azok meg is vásárolhatók, az pedig csak egészen természetes, hogy Csorba úr alkotásai szintén megvehetők.

A pszichiátria világához tartozó képzőművészeti kiállítást a tápiógyörgyei elmeszociális otthon főorvosa, dr. Kappéter István nyitotta meg.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here