Egy 19 éves férfit gázolt halálra – befejezték a nyomozást

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a nagykátai rendőrök.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatott büntetőeljárást M. Mátyás 22 éves nagykátai lakos ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves gyanúsított 2015. augusztus 21-én 3 óra 45 perc körüli időben a Tápióbicske, Nagykátai út 2. szám előtti útszakaszon az általa vezetett személyautóval elgázolt egy 19 éves férfit, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.  A sértett a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

A nagykátai rendőrök a helyszíni szemle adatai és az adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Mátyást, akit 2015. augusztus 26-án gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A nyomozóhatóság az M. Mátyás ellen indított büntetőeljárást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

20160204232840

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here