Dorner Gábor megtiltotta Nagykáta pénzügyi helyzetének nyilvánosságra hozását

Elkészült Nagykáta pénzügyi helyzetének feltárása: Az eddig elismertnél is sokkal nagyobb lehet a baj?

DORNER GÁBOR MÉG AZT IS MEGTILTOTTA, HOGY A KÉPVISELŐK MEGISMERHESSÉK A VALÓS HELYZETET

Alaptalan hangulatkeltés, de azért egy pár tucat embert ki kell rúgni”

Még 2019 februárjában derült ki, hogy közel 400 millió forintos mínuszban van Nagykáta 2019. évi költségvetése.

Nagykáta fideszes vezetése 4-4,5 év alatt úgy hozta csődközeli helyzetbe a várost, hogy 2014-ben még 300 millió forintos plusszal vették át a költségvetést.

Dorner Gábor februárban elismerte, hogy óriási a baj, majd miután rájöttek, hogy ezt a következő választáson a választók nem fogják elnézni nekik, megpróbálták elsikálni azt.

https://www.youtube.com/watch?v=ejyRiZUaDNA

Nagykáta fieszes városvezetése a problémát úgy akarta megoldani, hogy elküldtek 21 dolgozót a városgazdálkodási szervezettől, 22 főt pedig a városi konyháról. A város üzemeltetésére fordított eddigi összeg harmadát is azonnal elvonták, 170 millió forinttal jutott kevesebb a fenntartási feladatokra.

https://hvg.hu/gazdasag/20190227_Nagy_a_baj_Nagykatan_43_embert_rug_ki_az_onkormanyzat

További lépésként úgy döntöttek, eladják a megmaradt önkormányzati lakásokat és telkeket, a városi konyha pedig egy egyelőre ismeretlen vállalkozó kezébe kerül. Bár a kormánypárti tagok elbüszkélkedtek az új bölcsödével is, kiderült, hogy az intézmény működési költségeivel még az új költségvetési tervezetben sem számoltak.

Dorner Gábor már az intézkedések meghozatalakor is sejthette, hogy ezzel nem oldja meg a problémát, ezért a nagykátai önkormányzat felkért egy független pénzügyi céget, hogy világítsák át az önkormányzat pénzügyi helyzetét.

Ez meg is történt. A jelentés szeptember 29-re Dorner Gáborhoz került.

Természetesen több önkormányzati képviselő is szerette volna azonnal megismerni az elkészült jegyzőkönyv tartalmát, de erre esélyük sincs, mivel

DORNER GÁBOR POLGÁRMESTER MEGTILTOTTA A JELENTÉSBE VALÓ BETEKINTÉST

azzal az indokkal, hogy majd a jövő héten.

Nyilvánvaló, hiszen vasárnap lesz az önkormányzati választás. Mégis van hiány? Mégis van mit titkolnia a városvezetésnek?

Rendjén való ez?

Dorner Gábor ezzel egy olyan határt lépett át, amit eddig Nagykátán még senki.

Bár Karsainé Magyar Ildikó jegyző a törvényi kötelezettségének eleget téve jelezte, hogy az iratokat a képviselők megtekinthetik, mire erre sor került volna, sajnálkozását kifejezve közölte, mégsem adhatja ki, mert Dorner Gábor megtiltotta azt.

Az, hogy egy olyan polgármester az őt megválasztó emberektől tagadja meg az információt, holott az ő szolgálatukban kellene állnia, minden határt túllép.

Dorner Gábor a saját képviselőjelöltjeit is úgy küldi az október 13-i megmérettetésre, hogy ő maga már tudja, mi vár rájuk, akinek a bőrét viszi vásárra, azok viszont nem tudhatják.

Ő az az ember, aki megtiltja, megtilthatja a város lakóinak, hogy megismerhessék, mit is műveltek 5 év alatt a város pénzével.

MEGOSZTÁS