Döntetlen és továbbjutás a kupában

Szerda délután a Sport utcában láttuk vendégül a Pest Megyei Kupa negyeddöntőjében a „megye-egyes”, jelenleg 12. helyen álló Gödöllői SK-t.

A találkozón rögtön elején magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat és kapura is veszélyesebb volt. A 15. percben aztán rezdült is Szili Zsolt hálója, de a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé, mivel szabálytalanság előzte meg a találatot. Tovább nyomott a Gödöllő, de a befejezéseknél rendre hiba csúszott a kivitelezésbe. A félidő vége felé enyhült a gödöllői fölény és felnőttünk riválisunkhoz. Ezzel együtt érvényes gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben tovább folytatódott a vendégek pressziója, aminek következtében Koziorowski egy szerencsés találattal megszerezte a vezetést Nagy Dániel csapata számára. Vendégeink előnye viszont csak 11 percig tartott. Egy Hajdú szabadrúgás után, amit Illés fejelt vissza középre, az érkező Majzik közelről bólintott a kapuba. Ezzel 1–1, azaz továbbjutásra álltunk.

A folytatásban sajnálatos módon meghatározó játékosunk, Hajdú Máté egy szerencsétlen esés után sérült meg. A labdarúgót kisebb ápolás után le is kellett cserélni, ugyanis az első diagnózisok szerint kiugrott a válla. A kiérkező mentősök azonnal a jászberényi Szent Erzsébet korházba szállították, ahol a vizsgálatok vállszalag szakadást állapítottak meg. Mátét még a napokban műteni kell.

A játék folytatása után a mérkőzés hajráját Czakó I Norbert kiállítása miatt tíz emberrel kellett átvészelnünk. A Gödöllő még egy veszélyes szabadrúgással jelentkezett, de az állás már nem változott.

A döntetlen az osztálykülönbség miatt továbbjutásunkat jelentette, azaz két hét múlva már az elődöntőben léphetnek pályára Tóth István legényei. Sportegyesületünk a legjobb négy között folytatja csakúgy, mint az Érd, a Kisnémedi és a Biatorbágy.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a Nagykáta Sportegyesület az elmúlt szezon után nagy valószínűség szerint jövőre is a Magyar Kupa 128-as főtábláján szerepelhet.

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodájának a jövő heti nyílt sorsolása után derül ki az elődöntők párosítása.

Pest Megyei Kupa 

6. forduló

Nagykáta SE – Gödöllői SK (0–0) 1–1

Nagykáta, 200 néző. Vezette: Bódy B. (Berendi T. Cs., Bíró Zs.)
NAGYKÁTA: Szili Zs. 6 – Czakó II N. 7, Lovasi B. 7, Majzik B. 8, Balogh I. 7 – Hajdú M. 7 (Kiss Á. 0, 81. p.), Szalkai P. 7, Czakó I N. 7–2=5, Radovits V. 7, Rontó R. 6 (Mohácsi G. 0, 68. p.) – Lakatos L. B. 6. (Komonyi Gy. 6, 55. p.). Edző: Tóth István.
GÖDÖLLŐ: Darabont D. – Nagy B., Smeló D. (László V., 89. p.), Hevesi M., Józsa T. – Kaiser L., Nagy T., Nagy R. (Varga B., 57. p.), Milkó D. – Koziorowski R., Fülöp A. (Farkas P., 57. p.). Edző: Nagy Dániel.
GÓL: Majzik B., ill. Koziorowski R.
SÁRGA LAP: Lovasi B., Majzik B., Szalkai P., Radovits V., ill. Smeló D.
KIÁLLÍTVA: Czakó I N. a 83. percben (a második sárga lap után).
TÓTH ISTVÁN: – Játékosaim megvalósították azt a taktikát, amit kértem tőlük. Úgy gondolom ezen a mérkőzésen nem nekünk kellett volna futballozni és gólokat rúgni. A Gödöllőnek egyet sikerült, amire mi tudtunk válaszolni. Örülünk a sikernek és a továbbjutásnak. Egy év után újra a Magyar Kupa 128-as főtábláján vagyunk. Mielőbbi felépülést kívánok csapatunk oszlopos tagjának, a mérkőzésen megsérült Hajdú Máténak.

A találkozón készült képek IDE kattintva tekinthetők meg.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here