Díjkitűzés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 13000/488/2015. bűnügyi számon indított eljárást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Egy idős házaspárt találtak holtan 2015. október 16-án a délutáni órákban mendei családi házukban. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a sértettek halálát idegenkezűség okozta.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Pest  Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán vagy tegyen bejelentést a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here