Darazsak támadtak a vak házaspárra és gyermekükre

Vak házaspárt támadtak meg a darazsak Tápiószelén – írta meg a Blikk. A család minden tagját, még kislányukat, az egy éves Dórit is megcsipkedték a különösen veszélyes német darazsak.

Tímea (42) és párja születése óta vak. A nő sokáig egyedül nevelte nagyobbik lányát, mire újra rátalált a szerelem. Párjával vettek egy házat Tápiószelén és megszületett kisebbik gyermeke, Dóri. A kis házba azonban a darazsak is beköltöztek. Az egész mennyezetben és falban is fészket építettek.

– Csak a morajlást hallottuk, ami a falból jött. Megpróbáltuk őket agyoncsapni, de felesleges volt, sőt mindenkit össze-vissza csipkedtek, még a csecsemőt is. Ekkor hívtuk a darázsirtót – mondta Tímea, aki szprével próbálta kiirtani a darazsakat.

– A tűzoltók hőkamerával találták meg a falban a fészkeket, mintegy húsz darab volt. Borzasztó mennyiségű, több tízezer darázs lakott bennük – mondta Boros, aki szerint szerencse, hogy senkinek nem lett baja. A darázsirtó szerint igazi vészhelyzet van, már Szlovákiából is hívják, annyi a darázs.

A napokban Cegléd mellett egy fürdőkádban fekvő emberre esett rá a mennyezet egy hatalmas darázsfészekkel együtt. A rovarok egyszerűen átrágták a plafont.

MEGOSZTÁS