Czerván kontra ifj. Bozsik – “Ezt ne csináld a jövőben, ha nem akarsz ebből problémát”

Letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházást. A hvg.hu megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta azt az államtitkárnak. A politikus addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek.

„Ezek az interjúk nem túl szerencsések, és most nagyon finoman fogalmazok. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, szidni a kormányberuházást, mondjuk egy szövetségi kapitánynak. Ezeket te hogy gondoltad?”

– ezzel a felelősségre vonással indul az a telefonbeszélgetés, amely Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára és ifj. Bozsik József, a fogathajtók azóta posztjáról eltávolított szövetségi kapitánya között hangzott el januárban.

A beszélgetésben Czerván egy ponton azt mondja a kritikát megfogalmazó fogathajtónak:

szövetségi kapitány vagy, és a lovasszövetségnek a kormány adja a támogatást a működéséhez, ne vicceljünk már.

Megjegyzi azt is:

arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát.

Mikor a fogathajtó Czervánnak is igyekezett felsorolni a komoly hiányosságokat, a hvg.hu cikke szerint a fideszes politikus úgy reagált:

Én politikus vagyok, én csak azt láttam, hogy egy olyan dologról nyilatkoztál negatívan ellenzéki médiában, ami kiemelt kormányberuházás. Ennyi.

A hvg.hu megkereste Czerván Györgyöt, aki először azt mondta, hogy nem látta a Szilvásváradon készült N1TV-riportot, csak hallott róla. Azt állította, hogy ifjabb Bozsik Józsefet nem ismeri közvetlenül, csak az édesapját. A lap unkatársa ekkor játszotta le neki a hangfelvételt. A fideszes politikus szerint „butaság, hogy megfenyegette” volna a szövetségi kapitányt, aki viszont „hülyeségeket beszélt”, és „gázos interjút” adott, a a szilvásváradi beruházással “nincs semmi olyan műszaki probléma, ami meggátolná a versenyeztetést”.

Íme, a hvg.hu birtokába került hangfelvétel:

MEGOSZTÁS