Csúcsfejlesztésű csúszásgátló útburkolattal védik a jászberényi iskolásokat

Magyarországon 12 óránként meghal egy ember az utakon. Ezt a tragikus számot csökkentheti a Generali a Biztonságért Alapítvány innovatív technológián alapuló csúszásgátló útburkolata. Országszerte már 11 biztonságos útszakaszt adtak át, most a jászberényi általános iskola közelében csökkentik a balesetek számát az új technológiával. 

Jászberényben a helyi rendőrkapitányság adatai szerint tavalyi évben egy halálos, 24 súlyos és 41 könnyű sérüléssel járó baleset történt, amivel a település az első helyet foglalja el a térség baleseti statisztikáit tekintve.

A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával a Belvárosi Általános Iskola közelében elkészült a Living Road csúszásgátló útburkolat. Május 12-től több száz kisiskolás közlekedhet biztonságosabb körülmények között lakóhelye és iskolája között.

A csúszós útfelületen a féktávolság a sokszorosára nőhet, ami különösen a kereszteződésekben, gyalogosátkelők megközelítésnél és az éles kanyarokban veszélyes. A magyar találmányú LIVING ROAD útfelület vészfékezés esetén akár 50%-kal csökkenti a féktávolságot felületi érdessége miatt, színskálájának köszönhetően pedig 70%-kal jobban észlelhető a bevont útszakasz.

„Az útburkolatot olyan helyszínekre telepítjük, ahol a helyi statisztikák alapján a legnagyobb a balesetveszély. Idén az első helyszín a települési önkormányzat együttműködésének köszönhetően Jászberény. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel hozzájárulhatunk a helyi lakosok biztonságához, és sikerül felhívnunk a figyelmüket a szabályos, körültekintő közlekedés fontosságára” – nyilatkozta Gaál Tibor, a Generali területi igazgatója. 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here