Csatornamaffia garázdálkodik Monoron

A Monori Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint 2015. március 10-én feljelentést tett egy időskorú monori asszony, aki szintén a csalók áldozata lett. Elmondása szerint házánál megjelent három ismeretlen férfi, akik közölték vele, hogy kötelező csatorna-tisztítási munkálatokat kell végezniük.

Az idős asszony ezt hallván beengedte őket az ingatlanába, ahol a három férfi úgy különféle tevékenységet végezett és munkájukért a sértettől több mint 80 ezer forint készpénzt kértek, melyet az idős asszony ki is fizetett.
A fentiek kapcsán a rendőrség a postaládákba eljuttatott hirdetményben hívta fel a lakosság figyelmét, hogy az önkormányzat nem bízott meg egyetlen vállalkozást sem csatornatisztítás elvégzésével. Tanácsolják, hogy amennyiben hasonló ürüggyel csönget be valaki a házhoz, az ismeretleneket ne engedjék be, továbbá semmiképpen ne fizessék ki részükre az irreálisan magas munkadíjat.

Az nem derül ki a tájékoztatóból, hogy vajon Vecsésen is jártak-e már a csalók. Mindenesetre az ottani önkormányzat szintén a postaládákba helyezte figyelmeztetését, mely szerint a város önkormányzata sem bízott meg egyetlen vállalkozást sem csatornatisztítással. A csatornatisztításra náluk csak a szolgáltató DPMV jogosult.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here