Csarnok épül az őstermelők áruinak Nagykátán

A helyi termelői piac olyan piac, ahol a kistermelő a piac fekvése szerinti megyében vagy a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságból származó mezőgazdasági-, illetve élelmiszeripari terméket értékesít. Az épülő termelői piacon csak a helyi, ős- és kistermelők értékesíthetik a saját gazdaságukból származó termékeiket. A kistermelő felelős az általa forgalomba hozott élelmiszerek biztonságáért, minőségéért, nyomon követhetőség biztosításáért és dokumentálásáért.

Célunk, hogy a magyar családok asztalaira ismét tradicionális már-már feledésbe merült ízeket adjunk, mint például: házi tej, sajt, méz, aszalványok, pékáru. Igen szeretik a vásárlók a hagyományos füstölt termékeket, házi savanyúságokat, lekvárokat, szörpöket stb. Természetesen helye van itt a frissen sülteknek, a helyben készített reggelinek és más ételféleségeknek. Ezen a piacon fontos a megbízhatóság, az, hogy a vevő megismerheti a termelőt, és mindent egy helyen vásárolhatnak meg jó minőségben a friss árukészletből. Különleges házi eljárások alapján előállított termékeket, új ízeket kedvelhetnek meg, speciális recepteket kaphatnak az előzékeny és  figyelmes termelőktől.

A piac megnyitása előtt keressük azokat, akik valamilyen saját áruféleséggel szeretnének megjelenni a termelői piacon, hogy az ő igényeiket is megismerhessük.

Tisztelt Termelők! Nagykáta Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy a város a közvetlen és tágabb vonzáskörzetében gazdálkodó őstermelőknek a nagykátai piac területén épülő vásárcsarnokban egységes megjelenést, a helyi őstermelői, kistermelői élelmiszereknek megbízhatóbb, egységesebb értékesítési területet biztosítson. Ennek kialakítása érdekében kérjük mielőbb jelentkezzenek a következő elérhetőségen: Magyar Lászlóné, Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató K . ügyvezetője. Telefonszám: 06-30/663-8430 e-mail cím: gyogyfurdo.egyebszolg.k@nagykata.hu

Forrás: Nagykátai Tükör

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here