Csapattársak voltak

Jelenleg is sok hazai labdarúgó külföldön próbálkozik a karrierépítéssel, és ez korábban sem volt másként. Más országban, különböző topbajnokságokban gyakran előfordul, hogy egy magyar játékosnak akadtak később sztárjátékossá vált csapattársai, akár edzői, nézzünk pár ilyen kapcsolatot.

Farkas Balázs- Szerhij Rebrov

Jelen esetben ez a csapattársi kapcsolat még pikánsabb, hiszen Rebrov azóta Magyarországon irányítja a Ferencváros csapatát, amelyet az Európa Liga csoportkörébe vezetett. Farkas Balázs fiatal tehetségként került 2006-ban Nyíregyházáról a Dinamo Kijev csapatához, ahová 2005-ban tért haza 5 év Premier League után az ukrán csatár. Sokat nem játszottak együtt, hiszen Farkas 4 év alatt, csak 5-ször jutott szóhoz az első csapatban, de így is ukrán bajnoknak mondhatja magát. Rebrov viszont még visszatérése után 30+ évesen is lőtte a gólokat az Ukrán Bajnokságban, majd végül 2009-ben vonult vissza az aktív labdarúgástól.  Farkas Balázs azóta megfordult számtalan hazai csapatban, jelenleg az NB 2-es Soroksár labdarúgója.

Márton Gábor- Patrick Vieira

Márton a Pécsi MSC-ben kezdte a labdarúgást, majd 5 év hazai felnőtt futball után Belgiumba igazolt az RC Genk csapatához, ahonnan 1 év után hazatért és két év Honvéd után került Franciaországba az AS Cannes csapatához, ahol összekerült a később a topfutball részévé váló francia középpályással Patrick Vieira-val. Karrierjük más szakaszában jártak, hiszen Márton 10 évvel idősebb, a franciánál, akinek az 1993-as szezon volt az első felnőtt szezonja a karrierjében. Márton 17 mérkőzésen szerepelt a Cannes-ban, majd visszatért Pécsre. Vieira két évet töltött el a francia kiscsapatban, majd egy év AC Milan után került az Arsenalhoz, ahol nagyon komoly karriert futott be a 107-szeres francia válogatott játékos, csapatára sokan fogadtak az 1xbet alternatív link oldalán. Vieira pályafutásából a díjak sem hiányoznak: világbajnok, Európa-bajnok, 3-szoros Premier League győztes, majd amikor 2006-ban az Interbe került még 4 Seria A bajnoki címet is behúzott a milánói gárdával. 2011-ben hagyta abba a labdarúgást, és jelenleg a Nice edzője, míg Márton legutóbb a Siófok edzője volt.

Molnár Balázs- Mauricio Pochettino

Molnár zalaegerszegi nevelés és 1996-1999 között 84 mérkőzésen lépett pályára a Zalaegerszeg csapatában, ezután került az Espanyol csapatához, ahol nem más volt a csapattársa, mint  Pochettino. Mauricio Pochettino 1994-ben került a barcelonai csapathoz, ahol 7 év alatt 216 meccsen lépett pályára, élő fogadás is köthető volt rá. Molnár csak 4 meccsen kapott szerepet a spanyol élvonalban és a szezon végén haza is tért, a Tatabánya csapatához igazolt. Volt még egy spanyol és egy török kitérő a pályafutásában, de végül Zalaegerszegen húzta le karrierje nagy részét és végül 2013-ban a Gyirmót csapatából vonult vissza. Pochettino az Espanyol után két évet lehúzott a PSG-ben, ahol 70 találkozón lépett pályára, majd végül 2006-ban az Espanyol csapatából vonult vissza. Pochettino labdarúgóként is szép karriert futott be, a top játékosok közé azonban sosem tartozott. Azóta viszont edzőként kinőtte magát a legjobbak közé és már 5 éve irányítja a Tottenham Hotspur csapatát, amelyből egy élklubot faragott az argentin mester. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi idényben Bajnokok Ligáját játszott a Tottenham, amely Pochettino kinevezése előtt elképzelhetetlen volt. Ebben a fiatal edzői pályafutásban még bőven van tartalék, úgyhogy a jövőben is érdemes figyelni Pochettino csapatait.

MEGOSZTÁS