Cipruson zsarolt

A rendőrök elfogták, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a 33 éves gyanúsítottat.

Zsarolás bűntett, testi sértés bűntett, önbíráskodás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya V. Bence 33 éves kőszárhegyi lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 33 éves férfi 2016. március 26-án a sértettel együtt érkezett Ciprusra munkavállalás céljából. Még aznap este italozni mentek, amelyet követően a sértett észrevette, hogy eltűnt a külföldre magával vitt pénze. V. Bence felajánlotta, hogy ad neki kölcsön. A sértett ezt elfogadta és közben édesanyját kérte, hogy utaljon neki pénzt.

A nő több száz eurót utalt a fiának. Amikor a pénz megérkezett V. Bence közölte a fiúval, hogy önállóan nem mehet sehová és különböző indokokra hivatkozva folyamatosan pénzt követelt tőle. A sértettet többször szidalmazta és tettleg bántalmazta, valamint a saját szobájába sem hagyta, hogy egyedül maradjon. Három napi kint tartózkodás után arra próbálta kényszeríteni a sértettet, hogy az édesanyjával további összeget utaltasson. A fiút ismét bántalmazta, majd nyugtatót vetetett be vele, amitől elájult. A bántalmazás következtében a sértett orra eltört.

V. Bence a sértett édesanyját többször felhívta és üzeneteket küldött neki, melyekben több mint ezer eurót követelt. A nő ezt követően feljelentést tett a rendőrségen. A sértettet és V. Bencét 2016. március 31-én a külföldi rendőrhatóság munkatársai megtalálták és az ottani rendőrségre vitték.

Mivel az eljárás során a nagykátai rendőrök a lakcímén nem érték el V. Bencét, elfogatóparancsot adtak ki ellene. A székesfehérvári rendőrök ez alapján fogták el 2016. augusztus 30-án. Előállították, majd a nagykátai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság 2016. szeptember 2-án elrendelte az előzetes letartóztatását.

MEGOSZTÁS