Ciao Italia! Beszámoló az Ipari iskola milánói útjáról

2015. március 8-tól három hetet töltöttünk Olaszországban, Milánóban az Iskolánk, a Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola által nyert ERASMUS + KA1 mobilitási projekttel.

Az indulás napján tele voltunk izgalommal, félelemmel: „vajon milyen lesz három hétig távol a szeretteinktől?” „Remélem, nem tévedek el.” „Vajon meg fogom érteni, amit mondanak nekem a munkahelyen?” 12órás hosszú út után érkeztünk meg Milánóba. A szállásunk egy nagyon barátságos hostel volt, ahol  egy nagy családdá kovácsolódott a 15 tanuló és a két kísérő tanár. A személyzet nagyon készséges volt. A munkahelyünk nem volt messze a szállástól. A metróútvonalat hamar átláttuk, szerencsére senki nem tévedt el. A munkahelyeken beleláttunk az olasz munka világába. Meglepődve tapasztaltuk, hogy az olasz kollégák mindig vidámak, nyugodtak és mindenben nagyon segítőkészek. A napi 8órás munka után nagyon vártuk a hétvégéket, hiszen izgalmas városnézés során felfedeztük Milánó kincseit: a híres Dómot, a Sforza Kastélyt, a Scala Operaházat. A legnagyobb élmény a Leonardo Da Vinci Museum volt, ahol az izgalmas találmányok között több napot is el lehet tölteni. A II. Viktor Emánuel Galériában elegáns üzletek és kávéházak között sétálhattunk. Köszönjük Kocsis András Úrnak az olaszországi EVOLVO cég vezetőjének és munkatársainak a segítőkész munkájukat, hiszen ők szervezték le nekünk a szállást, a munkahelyeket és a kulturális programokat!

Az ottlétünk alatt gyorsan megtapasztaltuk, hogy talpraesettségre, kommunikációs készségre, bátorságra és nyitottságra van szükség ahhoz, hogy boldoguljunk az európai divat fővárosában.

Fáradtan, de tele élményekkel érkeztünk haza! Reméljük, a jövőben iskolatársainknak is lesz lehetőségük megtapasztalni milyen három hetet eltölteni egy más országban, egy más kultúrában!

Maka Edit

ipari2

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here