Cél: A döntőbe jutás!

Szerda délután 17:30-kor kezdődik a Nagykáta – Vecsés összecsapás, melyre reméljük sokan veszik az irányt a Sport utca felé, hiszen a Pest Megyei Kupa elődöntőjében a megyei első osztály harmadik helyezettjét, a Vecsést látjuk vendégül.

Mivel mi egy osztállyal lejjebb szerepelünk, ezért már egy esetleges döntetlen is döntőbe jutást érne, de persze már ez is bravúrral érne fel. A kupaforduló előtti bajnokikon a Vecsés rossz főpróbát tartott, hiszen kikapott Turán 1-0 az Urbán Flórián trenírozta együttes. Az egykori Újpest kedvenc az ősz még a Csomádon kezdte, majd a 4. fordulóban nevezték ki a Vecsés FC vezetőedzői posztjára.

Tóth mester fiai hazai pályán győzedelmeskedtek vasárnap a Törtel ellen 3-1-re, noha a játék igen döcögős volt, de ezúttal elégségesnek bizonyult a három pont megszerzéséhez. A kupaküzdelmekbe a Vecsés kiemeltként az 5. fordulóban kapcsolódott be, és nyert Bagon 4-1-re, majd a negyeddöntőben osztálybeli riválisát, a Nagykőröst verte, 2-0-ra.

A Nagykáta útja egy itthoni Szentmártonkáta elleni győzelemmel indult, igaz a zöld asztalnál, hiszen nem érkezett meg az ellenfél. Ezután három magabiztos idegenbeli siker jött, sorrendben Tápióbicske, Törtel és az Úri ellen. Tavasszal a Pilis elleni emlékezetes mérkőzés következett, amikor is a hosszabbításban 1-3-ról fordítottunk és nyertünk 4-3-ra. A két héttel ezelőtti negyeddöntő pedig mindenkiben friss emlék lehet, hiszen a Pilisszentivánt múltuk felül hazai pályán 3-0-ra.

Honlapunk megszólaltatta a két főszereplő együttes trénerét, hogyan várják az előttük álló találkozót.

TÓTH ISTVÁN: – Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, hiszen csak egy lépés választ el minket a kupadöntőtől. Úgy gondolom, ismerve ellenfelünket, hogy ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. A pillanatnyi forma fog dönteni. Szeretnénk kiszolgálni a várhatóan nagy létszámú, a Nagykáta sikere miatt kilátogató szurkolókat.

URBÁN FLÓRIÁN: – Minden mérkőzés nagyon fontos a számunkra. Nem teszünk különbséget bajnoki, kupa, vagy esetleg edzőmérkőzések között. Aki lehetőséget kap, az az életéért kell, hogy küzdjön mindent beleadva a pályán. Győzelem reményében megyünk ki most is. Sajnos a hétvége nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Több góllal kellett volna nyernünk a Tura ellen, de a döntő szituációkban hibáztunk. Bízom benne játékosaim ezen túlléptek és a szerdai találkozón a kapu előtt jobb arányban ki tudjuk használni a lehetőségeinket. Tudjuk, hogy egy kupamérkőzés más, mint egy bajnoki. Nincs nálunk olyan, hogy könnyebben vennék egy összecsapást, csak mert az ellenfél alacsonyabb osztályú. Győzni megyünk Nagykátára, a döntőbe kerülés a cél!

Pest Megyei Kupa
1. elődöntő

Nagykáta SE – Vecsés FC
2014. május 21., szerda, 17:30

Facebook esemény: ITT!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here