Bundagyanús a Törökbálint–Nagykáta megyei meccs

A Blikk egy olvasója, J. József (48) telefonált be szerkesztőségükbe, akit a szeptember 2-án lejátszott, 4-2-es idegenbeli sikerrel záruló Törökbálint–Nagykáta Pest megyei első osztályú bajnoki találkozó hozta ki a béketűréséből.

– Nem szeretnék senkit megvádolni, csak felsorolnám azokat az érdekességeket, amelyek számomra feltűntek – mondta J. József. – Volt két tizenegyes, egy öngól, egy kiállítás, és meglepetésre a vendégek nyertek kettővel. Ám ami még furcsább, a találkozó felkerült az egyik fogadási ol­dalra is, azaz pénzt lehetett vele nyerni. Csak a tisztánlátás mi­att: megyei összecsapásról volt szó…

A hazai csapat részéről Zima Flórián (54) szakosztályelnök csak a fiatal bíró ítéleteit kifogásolta.

– Hozzánk hasonlóan a vendégek sem voltak megelégedve a játékvezető tevékenységével, döntései erősen kritizálhatóak voltak, de ettől függetlenül semmilyen gyanús jelet nem tapasztaltam. Ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy játékosaim mindent megtettek a sikerért – mondta a szakosztályelnök.

A nagykátaiak vezetőedzője, Tóth István (47) még ki is kelt magából, amikor meghallotta a hírt.

– Ez egy teljesen tiszta mérkőzés volt. Én tűzbe teszem a kezem a játékosaimért, egyébként kezét-lábát eltörném bármelyiküknek, ha kiderülne, hogy belementek valamilyen egyezségbe – szögezte le a tréner.
Úgy tudjuk, hogy már a Pest megyei szövetség is kapott bejelentést a találkozó miatt. Az üggyel kapcsolatban megkerestük Benkő Tamást (39), a fociszövetség (MLSZ) Pest megyei igazgatóját.

– A mérkőzés kezdése előtt két és fél órával az egyik kollégám jött be az irodámba azzal, hogy online fogadóiroda kínálatában szerepel a Törökbálint–Nagykáta találkozó. Az értesülésről azonnal szóltam az MLSZ-ben azon munkatársamnak, akit az ilyen esetekben kötelességünk tájékoztatni – mondta Benkő. – A megyei igazgatóságok természetesen minden birtokukba kerülő hasonló információt eljuttatnak a hatóságokhoz, azok értékelése és az esetleges összefüggések feltárása már nem a szakszövetség feladata. Úgy vélem, a különféle sportesemények már világszerte ismertté vált manipulációinak árnyékában nem kívánatos, hogy a különféle fogadóirodák amatőr felnőtt- vagy éppen utánpótlás-korosztályú mérkőzéseket kínálnak a műsorukban.

Forrás: Blikk

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here