Bombával fenyegetőzött – elfogták – Jászberényi Járásbíróságon

 A jászberényi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a robbantással fenyegetőző jászjákóhalmai férfi ellen.

A Jászberényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatott nyomozást a jászjákóhalmai lakos ellen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 40 éves férfi 2016. február 9-én 8 óra 32 perckor azzal hívta fel a Hívásfogadó Központ telefonszámát, hogy a Jászberényi Járásbíróság épületében bombát helyezett el, amely fel fog robbanni. A helyszínre érkező rendőrök kiürítették, majd a bombakutatók átvizsgálták az épületet, de robbanószert, vagy robbanóanyagot nem találtak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható jászjákóhalmai férfit. A járőrök 2016. február 9-én 13 óra 30 perckor lakcímén elfogták és előállították a fenyegetőzőt a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A Jászberényi Járásbíróság 2016. február 12-én a terhelt előzetes letartóztatását elrendelte.

A nyomozóhatóság a büntetőeljárást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Jászberényi Járási Ügyészség részére.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here