Bódi Attila lett a Nagykáta edzője

A közelmúltban lemondott a futsal első osztályban szereplő Kincsem Lovaspark Nagykáta csapatának vezetőedzője, helyére Bódi Attilát nevezte ki a Pest megyei klub vezetése, de a szakember marad a Makó FC nagypályás csapatánál is.

Az őszi idény gyenge szereplését követően lemondott a futsal első osztály utolsó helyén álló Kincsem Lovaspark Nagykáta csapatának vezetőedzője Vörös István, így a klub vezetésének új edző után kellett nézniük. Választásuk a korábban az Első Beton Szeged csapatánál, legutóbb pedig a román I. osztályban szereplő Sepsiszentgyörgy gárdájánál tevékenykedő Bódi Attilára esett. A szakember már meg is tartotta az első nagykátai foglalkozását, hiszen hétfőn nagyon nehéz összecsapás vár az együttesre, amely a bajnoki címvédő Rába ETO csapatát fogadja.

Bódi Attila: – Váratlan megkeresés érkezett a Nagykátaiaktól, ami két részről okozott fejtörést. Egyszer a távolság (Hódmezővásárhely, Makó – Bp., Nagykáta), egyszer pedig az idő rövidsége (1,5 edzés a bajnokiig) ellene szólt az együttműködésnek. Viszont mellette szólt, hogy nagyon szimpatikus és jó néhány dologban velem hasonlóan gondolkodó vezetők kerestek meg, illetve hogy egy igen komoly kihívás útján ismét bekapcsolódhatok a hazai futsal élvonal életébe. Sajnos az idő rövidsége miatt a Győr elleni bajnoki még nem a szakmai munkáról, hanem ad hoc történésekről fog szólni, de bízom benne, hogy a lehető leggyorsabban megismerjük egymást a játékosokkal és egy karakteres és eredményes CSAPATMUNKÁVAL ki tudjuk harcolni a bentmaradást az NB I-ben.

Machalek Attila: – Vörös István lemondása után sokat gondolkodtunk, hogy ki lehetne a megfelelő megoldás a kispadra, de sajnos nagyon szűk a választási lehetőség. Voltak elképzeléseink, de szerettük volna elkerülni a játékos-edző megoldást. Úgy gondoljuk, hogy az Attila személyében sikerült olyan személyt találni, ami megoldhatja a gondjainkat, és akár hosszútávon működhet. Nem volt könnyű az egyeztetés a nagy távolság miatt, de úgy tűnik, áthidalható megoldást tudtunk találni, ami mind a két fél számára kedvező. Természetesen tisztába vagyunk azzal, hogy a keretet is meg kell erősítenünk céljaink eléréséhez, amiben az Elnök Úr maximálisan támogat minket, így jó esély van rá, hogy olyan kerettel tudjunk nekivágni a tavasznak, amivel realitása van a bentmaradásnak, hiszen nem lehet más célunk. Az, hogy a Győrrel kezdünk, inkább szerencsésnek mondható, hiszen nagyobb teher nélkül játszhatunk és az új edző élesben megismerheti a játékosokat.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here