Bíróság előtt kell felelniük – videóval –

A nagykátai rendőrök két fiatal férfit azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt napokban több vagyon elleni bűncselekményt követtek el Zsámbok és Tóalmás településeken.
Videó:

A Nagykátai Rendőrkapitányságra 2016. február 22-én a hajnali órákban érkezett állampolgári bejelentés, miszerint a telefonáló arra ébredt fel, hogy tóalmási lakásába ismeretlen tettesek megpróbálnak bejutni. Ekkor a tulajdonos megzavarta a tetteseket, azonban pár perccel később észlelte, hogy egyikük újra bemászott az udvarára azért, hogy a betöréshez magával vitt, de a menekülés során hátrahagyott szerszámot visszaszerezze. A bejelentő ekkor újra megzavarta a visszatérő betörőt.

A bejelentést követően a nagykátai rendőrök – a beszerzett adatok eredményeként – azonosították a bűncselekményt elkövető 19 éves G. Renátót és a 21 éves Cs. Norbertet, akiket a Tápiószecsői Rendőrőrs és a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2016. február 22-én 11 óra körüli időben tóalmási otthonukban elfogtak és előállítottak.

A két férfi lakásán tartott házkutatás során a rendőrök lefoglaltak két kerékpárt, mivel azokat a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint aznap reggel egy szomszédos településről, Zsámbokról tulajdonították el egy óvoda udvaráról.

G. Renátó és társa megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy még ugyanezen a napon a reggeli órákban egy zsámboki lakóház garázsából megpróbáltak eltulajdonítani egy robogót, illetve egy személygépkocsit. A gyanúsítottak néhány nappal korábban egy tóalmási lakóház zárt udvarán parkoló tehergépkocsiból az akkumulátort, majd egy lakatlan ingatlan faláról a réz gázcsövet tulajdonították el.

A férfiakat a nagykátai rendőrök valamennyi bűncselekmény vonatkozásában gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

A nyomozóhatóság a napokban befejezte a fiatalok ellen folytatott eljárást és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here