Bezár a nagykátai Tesco is

A Tesco első körben 13 üzlet zár be. Az áruházlánc hétfőn tájékoztatja az érintett áruházak dolgozóit, a szakszervezeteket és a munkaügyi hivatalt erről. Először több mint ötszáz áruházi dolgozó munkája szűnik meg, de lesz olyan, aki új állást kaphat egy közeli Tesco-egységben.

A lap úgy tudja, a bejelentésnél az elbocsátásokat a kormány nemrég hozott döntéseivel magyarázzák. Most a többnyire veszteséges kisebb boltok, szupermarketek húzzák le a rolót főleg vidéken.

Két győri S-Market jellegű Tesco mellett bezár egy-egy abonyi, nagykátai, nyergesújfalui, törökszentmiklósi, hajdúböszörményi, tatabányai, tolnai és püspökladányi bolt is. A fővárosban is megszűnik két egység: egy a VIII., egy másik a XXIII. kerületben.

A Magyar Nemzet tudomására jutott az a több forrásból megerősített információ is, miszerint a mai bejelentés során úgy indokolják meg az elbocsátásokat a munkavállalóknak, hogy azok a kormány nemrégiben hozott döntései miatt szükségesek. Ebbe beletartozik a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj, amely az eddiginél nagyságrendekkel nagyobb költségvetési hozzájárulást ró a bolthálózatra; a vasárnapi zárva tartás elrendelése, és a kétévnyi veszteséges működésről szóló korlátozás is ronthat a Tesco pozícióján.

Piaci források a lapnak azt jelezték, hogy a korábban szocialista parlamenti képviselőként ismert Sáling József által vezetett Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) már egy ideje tudomással bír a készülő leépítésekről, az érdekvédők a mai bejelentés előtt mégsem igyekeztek felkészíteni az érintetteket. Úgy hírlik, ehelyett kormányellenes tüntetésre is sor kerülhet a kereskedelmi dolgozók bevonásával a hivatalos bejelentések után, amelynek szervezésében a KASZ is részt vehet.

MEGOSZTÁS

36 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Amikor nagyon egyet értenek a vasárnapi zárva tartással egyesek, ezeket a körülményeket figyelmen kívül hagyták. Pedig ezek a döntések emberek megélhetését befolyásolják. Csak hát tovább kell látni mint az ember orra.

 2. Komolyan elhiszitek, hogy ez a vasárnapi zárvatartás miatt van?? Még nincsenek a boltok zárva!! Fogalma sincs senkinek, hogy valóban milyen lesz a forgalom a hét többi napján… Spekuláció az egész. Mellesleg tavaly nyár óta nyílt titok, hogy a tesó ki akar vonulni az országból.

 3. Hogy mik folynak ebben az országban ezt már épp ésszel nem lehet felfogni. Hogy az a!….. Éhen fogunk halni.

 4. Na és persze megint a vídéki emberek szívják meg jobban,,,,mennyi ember kerül így utcára a kormány elme beteg döntése miatt??Meddig lehet ezt még türni ??Szégyen amit müvelnek “orbénék2!!!Menjenek már a francba valóban !!Kis falumból is dolgozik ott emberke..ő tartotta ugy ahogy el a családot..még ez sem lesz neki!!orbán fasza gyerek vagy a bandádal együtt!!!!

 5. a Kátai Tesco Magyarország,különben is be zárt volna,mert nagyon messze van és az emberek nem mennek vásárolni,a környezö település lakói,inkább a vasúthoz közelebbi lidlit választják,felháboritó hogy rá fogják a kormányra,pedig egyáltalán nem volt gazdaságos

 6. 2010-ben. Bezárt a MÁV GÉPÉSZET “itt dolgoztam-vagy csak voltam..:)” 880 ember került az utcára….Hírekben egy szó sem esett róla. Mikor megnyílt a TESCO Nagykátán,már akkor halálra volt ítélve az egész. Én személy szerint nem is bánom. Nagykátán van elég üzlet,hogy az embereket el lássa élelmiszerrel.Akik meg ott dolgoztak,majd mennek Nagykáta-Dózsa György útját takarítani. Mert Nagykátán más utca nem létezik. Ha valaki elfelejtette volna ez egy kapitalista – kizsákmányoló világ amiben élünk. Itt nem te vagy én vagyok a fontos. Hanem a PÉNZ!!

 7. Én szerettem, hogy van egy Tesconk is, bár túl nagy vagyonokat nem költöttem benne, mert a jászberényi sokkal jobban ellátott, ha valami akció miatt Tescoba akartam menni, eddig is inkább oda jártam. Szerintem a miénknek már enélkül is érett a csőd…

 8. A nem rentábilisan működő boltok bezárnak. Nincs ebben semmi ujdonság. Így működik mindenhol a világon. Konkrétan a nagykátai áruházuk már a megnyitás óta siralmas képet mutatott. Többnyire többen voltak a személyzet, mint a vásárlók. Szándékosan nem írtam eladót a személyzet helyett, mert olyat nem lehetett találni. Gondolom a költségek csökkentése érdekében. Talán éppen ezért nem volt pénztáros sem. Rászoktatnak lassan, hogy már ha nem vagyunk kiszolgálva, fizetni is magunknak kelljen. Ujabb elbocsájtások…… Ami a kereskedelemben folyik arról nem az állam tehet, mert a kereskedelem az állítólag szabad(!?) Az meg hogy vasárnapi zárvatartást terveznek, egyáltalán nem = az elbocsájtásokkal. Heti két szabadnap jár(na) minden dolgozónak. Eddig is ki kellett(volna) adni valamelyik napokon. Most ebből egyik vasárnapra esik majd . Nem a heti harmadik szabadnapot vezették be, ami okozhatna ugyan létszámfelesleget, de a korábban már említett takarékossági megfontolások miatt ezt sem volna teljesen indokolt végrehajtani. Aki a multiknál alkalmazott napjainkban, pontosan tudja, hogy egy fizetésért (ami ugyanennél a cégnél a Bécsi út másik végén kicsit ugye magasabb) hány embermunkáját kell elvégezni. Úgy hogy magam részéről nem siratom egyiket sem. Az alacsony jövedelem miatt nincs “igény” vagyis fizetőképes keresetlet. 22-es csapdája. Nincs fizu, kicsi a haszon, ezért nincs fizu……. A hülyeség már begyürüzött, meg az árak 2004.01.01. óta. mostmár a béreket is rendezni kellene. Na azt sem az állam fogja. Ez itt nem a szocializmus! Emlékeztek? Szabadkereskedelem! Aki választotta. Mert Én nem!

 9. Nagyon sok fugg a vezetotol hogy vannak feltoltve a polcok van e eleg aru foleg keresett cikkek stb ,a Dunakeszi-Foti tesco eleg jol uzemelo .tiszta es sok minden van benne amellett hogy nem tul nagy ,ugyanez van a Lidllel is a Dunakeszit szeretem a legjobban ,tiszta, van aru boven stb ez mind a vezetosegen mulik ,mennyire szivugye amit elvallalt

 10. 18ezerért vettünk egy Full HD-s LG Tv-t a zárási akcióban.(Igen18ezer)
  Egyébként ha józanul belegondolunk nem volt forgalom ebben az áruházban.Csoda,hogy ideáig húzta.
  Nagyon rossz helyre épült. Gyalog messze van, biciklivel megközelíthetetlen a fél méter széles járda miatt ami mellett 2méteres árok tátong.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here