Befejezték a nyomozást a halálos baleset ügyében

A Nagykátai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytatott közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Aladár 56 éves tóalmási lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az 56 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett 2014. szeptember 7-én 10 óra körüli időben a 3107-es számú úton Tóalmás irányából Szentmártonkáta felé. Az út 11-es kilométerszelvényében a férfi áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő gépkocsival. Az ütközést követően a vétlen jármű a jobb oldali füves árokba csapódott. A baleset következtében a gépkocsi vezetője és 20 éves utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az autó további két utasa az igazságügyi szakértő véleménye alapján súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított és egyik utasa a kirendelt szakértő véleménye alapján súlyos, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett.

K. Aladárt a nagykátai rendőrök a helyszínen elfogták, előállították és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Az illetékes bíróság 2014. szeptember 10-én elrendelte a férfi házi őrizetét.

A gyanúsított ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

MEGOSZTÁS

5 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here