Befejeződött a Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda átépítése

A korábban zsúfolt intézmény nemcsak kibővült és megszépült, de új nyílászárókat, modern, napkollektoros fűtési rendszert is kapott. A teljes beruházási összeg 95 százalékát, 118 millió forintot az Európai Unió finanszírozott.

A pályázatban ütemezettek szerint befejezték a Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda felújítását a szakemberek. A község önkormányzata a teljes beruházási összeg 95 százalékára, 118 millió forintra pályázott sikeresen és nyerte el az Európai Unió támogatását. A kivitelezők 2013 júniusában kezdték meg a munkálatokat, és ez év április 30-án végezték el az utolsó simításokat.

A kor követelményeinek megfelelően napkollektoros vízmelegítési rendszert alakítottak ki, felújították és bővítették az épületet, kicserélték a nyílászárókat, ennek köszönhetően a fűtési költség jelentősen csökkent. Az épület teljes alapterülete 489 négyzetméterrel bővült, az óvoda melletti önkormányzati területen pedig 275 négyzetméteres parkolót létesítettek az óvodásokért érkező szülőknek. A külső megújulás mellett új játékokat és bútorokat szereztek be.

A településen régóta küszködtek a zsúfoltság problémájával, ugyanis Tápióbicskén 178 óvodáskorú gyermek él, de csak 135 férőhelyes volt az épület. Az intézmény és a fenntartó mindent megtett, hogy a szülői igényeket kielégítsék, és az összes felvételét kérő gyermek helyet kaphasson.

Az Állami Népegészségügyi- és Tisztiorvosi Szolgálat többször kifogásolta, hogy csoportonként 23-28 gyermek zsúfolódott össze a csoportszobákban. Nem rendelkezett az intézmény szertárral, tornateremmel, nevelői szobával, megoldatlan volt a logopédiai foglalkozások elhelyezése. Az átépítés és modernizáció révén mindezeket a problémákat sikerült orvosolni, és ezentúl egy környezettudatosabban működő, megszépült óvoda várja majd a gyermekeket.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here