Az anya nem tudja, hova temették a lányát

A családtagok egymással két ügyben is pereskednek a Nagykátai Járásbíróságon a kétéves, tápiószelei kislány halála után. A kislányt január 8-án agyhalott állapotban szállították a Heim Pál Gyermekkórházba, a kislányon korábbi, már begyógyult sérüléseket találtak az orvosok.

„A temetéssel kapcsolatban semmit nem közölt, az újságból értesültem, hogy eltemették Kirát. Hiába kérdem, vagy írok, nem hajlandó beszélni róla, kértem tanácsot másoktól, és azt javasolták, tegyek feljelentést a kegyeleti jogok megsértéséért” – mondta a Velvetnek Gy. Anikó, annak a kétéves tápiószelei kislánynak az édesanyja, akit agyhalott állapotban szállítottak január 8-án a Heim Pál Gyermekkórházba. A tragédia idején az asszony a később emberöléssel meggyanúsított B. Bélával élt együtt.

„Kira holléte mindenki előtt titok! Szenvedett eleget életében, hagyják őt most már békén” – válaszolta a Velvetnek a bántalmazásba belehalt kislány édesapja, Sebastian A., aki Erdőkertesen temette el kétéves kislányát az anya tudta nélkül.

Január 8-án szerdán a kétéves Kirát újra kellett éleszteni, az édesanyja eszméletlen állapotban találta a kislányát. Az orvosszakértői vizsgálatok eredménye szerint a kétéves kislányt fejsérülés érte: igen nagy erővel legalább egyszer megütötték. A Budakörnyéki Járásbíróság a nevelőapát, B. Bélát előzetes letartóztatásba helyezte, a Velvet információi szerint a 38 éves férfi beismerte a gyilkosságot.

A Nagykátai Járásbíróságon jelenleg két ügy van folyamatban a család viszálykodó tagjai között, információink szerint mindkét eljárást 2014-ben indították. Az egyik per tárgya ajándék visszakövetelése, ami a tápiószelei családi ház visszakövetelésére vonatkozik – a házat az elhunyt kislány édesanyja kapott ajándékba a családjától. A gyermekgyilkosság után az üresen álló házba betörtek, úgy tudni, hogy a házban jelenleg albérlők élnek.

A másik per tárgya, ami a Nagykátai Járásbíróságon jelenleg folyamatban van, a gyermekelhelyezés megváltoztatása, Sebastian A.-nak és Gy. Anikónak két közös gyermeke született, a négyéves Cintia és a kétéves Kira. 2013. decemberben hivatalosan elváltak, a két gyereket a bíró az édesanyának ítélte annak ellenére, hogy a Blikk információi szerint az édesapa a telefonjával készített fényképen próbálta bizonyítani a bíróságon, hogy kétéves kislánya bántalmazás áldozata.

A gyámhatóság a kétéves kislány halála után ideiglenesen az édesapánál helyezte el a négyéves Cintiát. A tápiószelei házban az édesanya az új élettársával élt együtt, közös gyermekük is született, a párhónapos fiúgyermeket a gyámhatóság a bántalmazás után kiemelte a családból, és nevelőszülőkhöz került.

„Nekem sem volt könnyű, hogy ideiglenesen kivették a családból, de harcolok értük, bejárok a gyámügyi hivatalba, hogy visszakapjam” – mondta a Velvetnek az édesanya, Gy. Anikó, aki korábban elmondta, hogy kétéves lánya a szakértők szerint olyan mértékű fejsérülést szenvedett, ami miatt esélye sem volt a túlélésre. Az édesanya január 8-án délután a házukban élettelen állapotban találta a kétéves kislányát, a mentősök próbálták újraéleszteni. A bántalmazásról utólag kiderült, hogy a nevelőapa korábban egy lépcsőn lelökhette az akkor még csak járni tanuló kislányt.

Forrás: Velvet.hu

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

Gyorsan szeretnél értesülni Nagykáta és térség híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here