Átadták a felújított Civil Szolgáltató Központot Tápiószelén

A felújított Központ az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetéből 45.6 millió forintból valósult meg. Az épület nemcsak külsőségeiben, mint a megújuló energiafelhasználás, az akadálymentes parkoló, hanem a szolgáltatásai révén is újjászületett – mondta Czerván György az átadó ünnepségen, Tápiószelén.

Az agrárgazdaságért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a fejlesztés elősegíti a helyi civil társadalom szervezeteinek és közösségeinek fejődését, hozzájárul az állami és üzleti szektorral együttműködő, önfenntartó, helyi nonprofit szféra kialakításához.

Czerván György elmondta: a Központ megújulásában kiemelt szerepe volt a Hajt-A Csapat Egyesületnek, amelyet 2008-ban 14 tápió menti települési önkormányzata, civil szervezetei és vállalkozásai alapították. Jelenleg 3 járáshoz (Nagykátai, Ceglédi és Monori) tartozó települések, civil szervezetek, vállalkozások ötleteinek a megvalósításában segédkezik, ezzel jobb körülményeket biztosítva a környéken élő 90 ezer embernek.

Az Egyesület a LEADER program helyi koordinálásán túl több önként vállalt munkát is végez; kiadványokat állít össze minden település fejlesztéseiről, adatbázisokat üzemeltet. A megújult Központ segítségével az Egyesület már több új feladatot is képes lesz ellátni, például a helyi civil hálózatok működtetését, a helyi információs szolgáltatások bevezetését, valamint önkéntes programok szervezését a környékbelieknek – fogalmazott az államtitkár.

Fotó: Tarnavölgyi László

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here