Árokba csúszott egy gépkocsi a 31-es főúton Nagykátánál

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csúszott egy gépkocsi kedd kora reggel Pest megyében, a 31-es főút Nagykáta és Szentmártonkáta közötti szakaszán. A balesethez a nagykátai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet, majd egy embert feszítővágó berendezés segítségével szabadítottak ki a járműből. A sérültet a mentők kórházba szállítják.

MEGOSZTÁS

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Mennyi balesetnek kell még bekövetkeznie, hogy Mende és Jászberény között is Európai szintre javítsák a 31 utat. Sok helyen több mint 10 cm nyomvájú van rajta, a kanyarokban az út széle letöredezett, kátyús, felezővonal és egyéb felfestések alig látszanak, az út szélét jelölő oszlopok nagy része hiányzik. Az út szélén a padka helyén lévő füves rész magasabban van, mint az úttest, így csapadék esetén az nem tud az úttestről lefolyni!

  Vajon a naponta látható narancssárga KÖZÚt feliratú útvonal ellenőrzést végző autó mit csinál, ha ebből semmit sem vesz észre??? Igaz valamelyik nap láttam, amint egy vödörből kefével megpróbált egy jelzőtáblát lemosni. Húsz éve fejlettebb volt a technika!

 2. Talán lehet be kellene tartani a 90km/órás tempót, normális műszaki állapotú autóval kellene közlekedni, nem ittasan és nem a cukros, erősen látássérült, mozgáskorlátozott 70 éves papának kellene vezetnie.
  Ha ezen tényezőkből már pusztán csak néhányat kiveszünk, akkor jelentősen le lehetne csökkenteni a balesetek számát.
  Ráadásul Nagykáta és Szentmártonkáta közti szakaszon elég jól lehet közelekedni.

 3. Hajnal Péter Ma este jöttem arra! A ködben az útvezetésből abszolút semmit sem látni, mert még a tavaszi retek is rajta van az oszlopokon, úttesten.
  Nem jöttem csak 50 tempóban, de a harminccal száguldozók kikerülése esetén is nagyott dob a kocsin a nyomvályú.
  Valóban ez egy elhasználódott lengéscsillapítóval, nyári gumikkal közlekedőnek vagy egy gyakorlatlan vezetőnek meglepetéseket okozhat.
  Azért a közutakat nem csak a PÁV-val és F1 pilóta képzettséggel rendelkezőknek találták ki és nem is akadálypályának!
  Könnyű a hatóságoknak a saját felelősségüket mindig az autósokra kenni!
  De ebben az országban az úthiba javításának bevált módja, hogy akkor tegyünk ki egy sebességkorlátozó táblát.

 4. Kedves Hajnal Péter Úr!
  A Nagykáta és Szentmártonkáta közötti úton történt kora reggeli baleset sérültje egy ismerősöm. Ő nem alkoholista, sem pedig felelőtlen száguldozó. A cukorbeteg, vaksi, vén trottyok táborába sem tartozik. (Egyébként egy kordában tartott diabetessel is lehet vezetni).Egy tisztességes, felelősségteljes ember, aki bizonyára szívesebben töltenné a karácsonyt a családja, unokája körében, mint egy kórház intenzív osztályán. Nem kéne általánosítani, bármilyen óvatosan vezet az ember, pillanatok alatt megtörténhet a baj. Akár Önnel is Uram! Kedves S.P. gyógyulj meg mihamarabb és sipirc haza a kórházból a családodhoz!

 5. Kedves Csilla! Sógornőm nevében köszönöm a visszafogott hozzászólásodat! Nekem ez nem sikerült volna így,inkább nem foglalkozom ilyen emberekkel.Ítélkeznek,okoskodnak,miközben fogalmuk sincs semmiről!!! És bizony kedves P. nagyon szorítunk Neked!!

 6. Róbert, belátom, igaza van sajnos. Annak ellenére, hogy tényleg olyan ember vezette az autót, akit fentebb említettem, néhány nap múlva megtudtam, hogy ködben, rossz látási- és közlekedési körülmények ellenére előzött. El sem akartam hinni. Nem tudom mi vitte rá, de rossz döntést hozott, amit már ő is biztos nagyon megbánt, megjárta a poklot poklát a kórházban és még mindig nem mehetett haza. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy más vétlen embernek nem esett baja. Szerintem, többé nem tesz ilyet, tanult az esetből, ha egyáltalán autóba mer még ülni. Én sokkal kisebb baleset után, ami "csak" koccanás volt, személyi sérülés nélkül, alig mertem vissza ülni a kocsiba és vezetni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here