Állampolgárok tartották vissza a betörőket

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. József 70 éves és P. János 45 éves szentmártonkátai lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint G. József és 45 éves társa 2015. július 27-én 13 óra körüli időben megjelent egy szentmártonkátai ingatlannál, ahol a 70 éves gyanúsított korábban a kertet gondozta és a kapuhoz kulcsot kapott a tulajdonostól. A két férfi azzal nyitotta ki a kaput, majd az ajtón lévő deszkákat letörték és a lakatlan lakásból – eltulajdonítási szándékkal – foteleket, porcelán tányérokat és képeket készítettek össze.

Egy járókelőnek feltűnt az utcán a két furcsán viselkedő, nézelődő gyanúsított, ezért az egyik szomszéddal átment az ingatlanba, ahol a teraszon észrevették az összekészített tárgyakat és az éppen pakoló férfiakat. Ekkor értesítették a rendőrséget.

A nagykátai rendőrök P. Jánost és társát a helyszínen elfogták és előállították, majd a nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. A férfiak elismerték a bűncselekmény elkövetését. Ellenük a további eljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here