Akciófilmbe illően, drónnal kémkedtek a magyar darázsvadász után Tápiószelén

Tápiószele — Soha nem felejti el Borsos Tibor azt a napot, amikor pár percig úgy érezte: egy akciófilm főszereplője.
A katasztrófavédelem hivatásos darázs- és méhbefogója ugyanis kertjében sétálva egyszer csak azt látta, szomszédjához beszáll egy drón, majd a készülék lassan felé közelít. A repülő szerkezet pil­lanatokon belül már Borsos kaptárai felett körözött.
– Halálra rémültem, a drón ott repkedett a kaptárok felett! – elevenítette fel a nem mindennapi látogatást a darázsvadász.– A drón pár percig időzött a méhkaptárnál, aztán szép lassan eltűnt a semmibe. Így a támadóknak pontos információi vannak, hogy mi, hol van a házban és a kertben. Félek, hogy betörnek hozzám, ellopják, esetleg elpusztítják a méheket – mondta felháborodottan Borsos. A férfi szerint nem a drónos volt az egyetlen különös eset, ami szerinte a konkurencia számlájára írható:– Igazság szerint, ami velem történik, az már-már valószínűtlen. Nemrég kiszúrták az autóm kerekeit. Ezen még túlléptem volna, de az, hogy drónnal kémkedjenek utánam, már tényleg túlmegy minden határon! – kelt ki magából a méhész, aki feljelentést tett a rendőrségen.
Ám hiába várta, hogy a rendőrség felgöngyölítik az ügyet: a hatóság ugyanis megszüntette az eljárást. Indoklásként azt írták: „ Jelenleg még nincs jogszabályba foglalva az ilyen drónok reptetése.” –
Magyarországon jelenleg zajlik a drónok használatának szabályozása.
MEGOSZTÁS