A hétvégén fokozott rendőri ellenőrzés lesz Pest megyében

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2015. május 15-én 13 órától 2015. május 17-én 24 óráig  Pest megyében  – közölte a rendőrség csütörtökön honlapján.

A közlemény szerint a fokozott ellenőrzés elrendelésére a megye területén történő balesetek megelőzése érdekében van szükség. Az ellenőrzések célja az ittas vagy bódult állapotban vezető személyek kiszűrése, a szabályszegő járművezetők intézkedés alá vonása, a gyalogosok és a kerékpárosok közúti közlekedésére vonatkozó közlekedési szabályok betartása, a passzív biztonsági eszközök használatának, valamint a járművek műszaki állapotának ellenőrzése.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

 “A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása” – írják a közleményben.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here