A belügyminiszterre hivatkoztak a milliárdos csalók

A celebvilágban is jól ismert nagykátai ikrek egyike, F. Attila és 16 társa csalási ügye 2012-ben robbant ki, most emeltek vádat. A Bors szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda akkor kezdte felderíteni az ügyet, amikor Pintér Sándor belügyminiszter jelezte, hogy visszaéltek a nevével a csalók.

A többmilliárdos csalás 2012 őszén robbant ki, aminek kiötlője F. Attila volt. A gyanúsítottak piramisként felépülő hálózatot alakítottak ki. A befektetők elhitték, hogy befektetésük után ötvenmillió forint felett harminc, alatta húszszázalékos kamatot kapnak majd havonta. A csalás résztvevői többször jó kapcsolatukként hivatkoztak Pintér Sándor belügyminiszterre, ezáltal tették még vonzóbbá a felkínált üzleti lehetőséget – írja a lap. A rendőrség összesen 340 sértettet azonosított, a nyomozás adatai szerint a kár eléri az 5,4 milliárd forintot.

A belügyminiszter értesült arról, hogy visszaélnek a nevével, a Nemzeti Nyomozó Iroda ekkor kapcsolt kezdte felderíteni az ügyet.

A Bors online nyomán megjelent cikkünk helyreigazítása:

… a csalás résztvevői többször jó kapcsolatukként hivatkoztak Pintér Sándor belügyminiszterre, ezáltal tették még vonzóbbá a felkínált üzleti lehetőséget. Pintér Sándor persze tudomást szerzett arról, hogy visszaélnek a nevével, a Nemzeti Nyomozó Iroda ekkor kapcsolt rá az ügy felderítésére. Fenti állításunkkal ellentétben F. Attila soha nem hivatkozott személyes, jó ismeretségre Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatosan. Erre vonatkozóan a nyomozás során nem merült fel adat, tény vagy egyéb körülmény.

MEGOSZTÁS

4 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here