A becsültnél kevesebbe kerül a 31-es út megerősítése

Az eredetileg becsült nettó 6 milliárd 615 millió forint helyett nettó 6 milliárd 174 millió forinttal nyerte meg a 31-es főút Heves megyei szakaszának megerősítésére kiírt tendert, közös ajánlattevőként a Colas Út Zrt. és HE-DO Kft. – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta ki, a legolcsóbb ajánlattevő lett a nyertes. Ajánlatot tett még az SDD Konzorcium, amelynek tagjai a lábatlani székhelyű Dömper Kft., a győri Subterra – Raab Kft. valamint a szintén győri székhelyű Pannon-Doprastav Kft. is.

A 115 kilonewton tengelyterhelésre történő megerősítés hossza 23,1 kilométer. A munka része 49 csomópont átépítése, 1 híd felújítása valamint egy körforgalmi csomópont megépítése.

A 31-es főút Füzesabonytól délre, Dormándnál ágazik ki délkelet felé a 33-as főútból, Heves város után már Jász-Nagykun-Szolnok megyében éri el Jászapátit, majd Jászberényt. Onnan már Pest megyében folytatódik elsőként Nagykátával, nyugati végpontja Budapesten van.

Azt, hogy a 31-es főút minket érintő részét mikor fogják felújítani arról nincsenek információink. De az biztos, hogy a következő évek felújítási munkái között nem szerepel még tervként sem a Mende-Nagykáta szakasz.

MEGOSZTÁS

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Biztos nem lobbyztak az Urak rendesen! A kampányidőszakban még azt ígérték egyesek, hogy a csatornázás után ezt is rendbe teszik! Igaz még a csatornázás sincs készen és a 2050 is utána lesz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here