92 éves nőtől rabolt a hajléktalan Tápiószőlősön

2018 áprilisában elkövetett rablás és sorozatos lopás miatt emelt most vádat a ceglédi ügyészség egy hajléktalan férfi ellen, aki egy 92 éves asszonyt rabolt ki Tápiószőlősön.

Az asszony unokája Budapesten, egy építkezésen találkozott a hajléktalannal, akinek a férfi segítségképpen felajánlotta, hogy leköltözhet a tápiószőlősi tanyájukra, ahol megfelelő életkörülményeket biztosítanának neki, illetve beajánlotta őt az építkezés vezetőjének, aki munkát is adott neki. 

Egy hét után az unoka összeveszett a hajléktalan férfival, és úgy döntött, nem tud tovább szállást biztosítani neki. Kikísérte a legközelebbi buszmegállóba és útjára indította, ám az nem szállt fel az érkező buszra. Helyette visszament a tanyára, ahol akkor már csak az idős néni tartózkodott. A férfi leült mellé a padra, először húszezer forintot kért a nőtől élelemre, ám amikor ezt a pénzt a kezébe kapta, nem elégedett meg. Elkapta a nő karját, megszorította és lefogta, erőszakos mozdulattal vette ki a többi pénzt a zsebéből, és csaknem hatvanezer forinttal távozott a tanyáról.

A nő unokájának csak egy héttel később mesélt a történtekről, megviselték az események, fél évvel később természetes okból elhunyt. Az unoka bejelentést tett a rendőrségen, az elfogott hajléktalanról pedig kiderült, hogy később több városban is bevásárlóközpontokból lopott magának ételt, italt és ruhát. Letartóztatásban várja a tárgyalást.

Forrás: index.hu

MEGOSZTÁS