55 sértettet csapott be

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. Nikolett 21 éves budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves gyanúsított 2015. július 15-ét megelőző időben egy internetes oldalon kerti bútort hirdetett eladásra és miután az általa megadott bankszámlára a sértettek a vételárat elutalták, elérhetetlenné vált és a megrendelt árut sem küldte meg a vevőknek.

A Nagykátai Rendőrkapitányság – az egyik megkárosított vevő feljelentését követően – 2014. augusztus 15-én nyomozást indított, melynek során kiderült, hogy a megadott bankszámlát egy lopott, más nevére szóló személyigazolvánnyal nyitotta meg az akkor még ismeretlen tettes.

A gyanúsított részére az eddigi adatok szerint 55 sértett utalt át különböző összegeket. A csalással okozott kár meghaladja a 600 ezer forintot.

A végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként a nagykátai rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Nikolettet, akiről kiderült, hogy ellene hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt további két rendőrkapitányság is eljárást folytat.

A nyomozók a 21 éves nőt 2015. július 15-én egy Budapest XV. kerületi lakásban elfogták és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították, ahol őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

A fővárosi nő ellen a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. A nyomozóhatóság előterjesztést tett V. Nikolett előzetes letartóztatásának indítványozására.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here