5 aranyszabály, gyermekruha vásárláskor

Minden anyuka szeret a gyerekének vásárolni, sőt, még mielőtt a kis jövevény megérkezik a családba, az édesanyák már akkor el kezdenek mindenfélét vásárolgatni a gyermeküknek. Minden anya a legjobbat és a legszebbet szeretné a gyermekének, még akkor is, ha csupán ruhaneműk vásárlásáról van szó. Azonban ne essünk abba a hibába, hogy impulzív vásárlókká válunk, hiszen nem szabad hagynunk, hogy az érzelmeink irányítsanak, és csak azért megvegyünk valamit, mert olyan cukin néz ki. Mutatunk is öt aranyszabályt, amelyek segíthetnek a helyes vásárlási szokások kialakításában.

  1. Figyeljünk a gyermek kényelmére

Hiába tetszett meg egy édes, fodros szoknya és már el is képzeltük benne a kislányunkat, ha az a szoknya kényelmetlen és a gyermek nem fogja magát jól érezni benne. A kislányok is imádják a pörgős, flitteres, csillogó szoknyákat, de amikor több órát is el kell egy ilyen ruhában töltenie, akkor már nem biztos, hogy annyira szeretni fogja a kényelmetlen ruhadarabot. A gyerekek nagy mozgásigénnyel bírnak, éppen ezért, amikor ruhát vásárolunk a gyermekünknek azt is figyelembe kell vennünk, hogy a gyermek kényelmesen tudjon az adott ruhában mozogni, futkározni és játszani.

  1. Kérjük ki a gyerek véleményét

A mai gyerekek meglehetősen öntudatosak, így már akár óvodáskorú gyermekünket is elvihetjük vásárolni és kérdezzük meg a ruha kifizetés előtt, hogy szeretné – e az adott ruhácskát hordani. A gyermekek a legőszintébb teremtmények a világon, még akkor is elmondják a véleményüket a nekik választott ruhadarabbal kapcsolatban, ha nem akarnak bennünket megbántani. Ha már úgyis együtt mentünk vásárolni, keresgéljünk az anya-lánya ruha szekcióban, ami kicsit fel is dobja a vásárlás hangulatát.

  1. A gyerek testalkata is döntő

A szülők feltétel nélkül szeretik a gyermekeiket, akkor is, ha a gyermek kicsit vékonyka, de akkor is, ha a gyermek súlya több mint az ideális. És ez így is van rendjén. Azonban csak azért ne vegyünk meg egy ruhadarabot, mert nekünk tetszik, de már az üzletben tudjuk, hogy a gyermekünk nem fog előnyösen kinézni az adott ruhában. Próbáljunk olyan szetteket, ruhadarabokat választani a gyermekünknek, amelyek elrejtik a kényes részeket, viszont kiemelik azon adottságaikat, amelyekre mi szülők is büszkék vagyunk.

  1. Vásároljunk az évszaknak megfelelően

Egyértelműnek tűnik, hogy a hidegebb időszakban melegebb holmikat vásárolunk, míg nyáron a lengébb öltözékek közül válogatunk. Azonban sok anyuka nem veszi figyelembe, hogy hiába olyan édes az a kis ruha, amelyet kinézett a gyermekének, nem biztos, hogy egy egész napos strandolásra csak kizárólag ilyen rövid szoknyát kell a gyermekre adni. A gyermekek bőre rendkívül érzékeny, így jó, ha nyárra is beszerzünk néhány olyan ruhadarabot, amivel óvjuk a gyermekünk teljes testfelületét, azaz néhány vékonyabb, pamutanyagból készült és hosszú ujjú felső és nadrág is van otthon a gyermek ruhásszekrényében. Amennyiben az online vásárlás híve vagy, akkor látogass el a SOJO oldalára, ahol remek baba és gyermekholmik közül szemezgethetsz.

  1. A letisztult és egyszerű ruhadarabok előnyben

A babák még mindent megkóstolnak, megízlelnek, így egy csecsemőnek, egy kisebb gyermeknek semmiképpen se válaszunk olyan ruházatot, amely tele van mindenféle csillogó, flitteres, gombos díszítéssel. A nagyobbak már kaphatnak ilyen díszes pólót vagy szoknyát, de a kicsik első dolga biztos, hogy az lenne, hogy a szájába veszik ezeket a díszeket és bármennyire is nehéz egy ilyen ruhadarabot az üzletben hagyni, be kell látnunk, hogy az ilyen ruhák mennyire balesetveszélyesek.

MEGOSZTÁS