4 év 8 hónap letöltendő lett a poénnak szánt bombariadóból

A bűnügy gyanúsítottja, egy gyömrői férfi 2016. szeptember 21-én a reggeli órákban éppen Monoron volt, és úgy gondolta, hogy „megvicceli” a Monori Járásbíróságot azzal, hogy bombariadót jelent be. Ezért a vasútállomással szemben található nyilvános telefonfülkéhez ment, és bejelentette, hogy 8 óra 45 perc és 9 óra között bomba fog robbanni a Monori Járásbíróságon.

A hívásokat követően a rendőrség a szükséges intézkedést megtette, így a Monori Járásbíróság épületét 8 óra 45 perckor kiürítették és egészen 11 óra 25 percig bombakutatást folyt, ezért a járásbíróságon 15 tárgyalás elmaradt.

A bombariadó miatt nemcsak a járásbíróság épületét zárták le, hanem a város központi utcáit is, sőt számos menetrend szerinti autóbusz sem közlekedhetett.

A férfit a telefonhívást követő egy órán belül a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A Monori Járási Ügyészség gyorsított eljárásban a mai napon a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt a Monori Járásbíróság elé állította.

A bíróság a férfit 4 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott nem szabadult az ítélet kihirdetésekor, mert a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. Az ítélet nem jogerős.

MEGOSZTÁS