22-ből 21 bizottsági hely a Fideszé, 620.000-es fizetést kap Tóth István Nagykátán

Csütörtök délután tartotta ülését Nagykáta újonnan megválasztott képviselő-testülete. Itt több napirendi pont között sor került a bizottsági helyek kiosztására, valamint az új tanácsnok megnevezésére is.

Az októberben megválasztott képviselő-testület 12 főből áll: 6 fő a Fidesz, 4 fő az Ébredj Káta Egyesület és 1 fő a Független Kisgazdapárt színeiben foglal helyet benne, kiegészülve a polgármesterrel. A kialakított bizottságokban 22 betölthető pozíció van, ami ha arányosan került volna elosztásra, 12 helyet kaphatott volna a Fidesz, és 10-et az ellenzék.

De nem ez történt. Dorner Gábor polgármester a 22-ből 21 helyet osztott szét a Fidesz képviselői között. Egy helyet ajánlott fel Kármán Katalinnak, az Ébredj Káta képviselőjének, aki azonban- mivel vele erről előzőleg senki nem egyeztetett, a véleményét sem kérték ki – visszautasította a helyet. A megmaradt pozíciót felajánlották az FKGP neve alatt bekerült (korábban a Mi Hazánk Mozgalom színeiben tündöklő) képviselőnek, aki minden szerénység nélkül lecsapott a kínálkozó lehetőségre.

A testületi ülés másik sarkalatos pontja volt az új pozíció, a tanácsnok helyének betöltése. A tanácsnok hivatalosan az a személy, aki szakértői tudásával hozzásegíti a polgármestert és a képviselőket, hogy a város érdekét szolgáló döntéseket hozhassanak. A két diplomával rendelkező Dorner Gábor a szakács végzettségű Tóth Istvánt, korábbi alpolgármestert kérte fel a pozícióra egy visszafogott 620.000 forintos havi fizetésért.

Az alpolgármester Agócs Pál maradt, aki a tanácsnoki fizetés mindössze felét tudhatja majd a magáénak.

MEGOSZTÁS