18 éves dealer bukott le Szentmártonkátán

Kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán S. Csaba 18 éves szentmártonkátai lakos ellen.

A férfi utasként tartózkodott abban az autóban, amelyet a rendőrök 2016. október 5-én 19 óra 45 perckor vontak intézkedés alá Tápiószelén, a Ceglédi úton. A gépkocsiban négy fiatal férfi utazott, akiknek a ruházatát a rendőrök az ellenőrzés során átvizsgálták.

S. Csabánál több átlátszó tasakot találtak, amelyekben fehér színű, por állagú anyag volt. Ezen kívül tablettákat, alufólia csíkokat és feltekert szívócsövet foglaltak le tőle.

A jármű vezetőjénél és másik két utasánál a rendőrök további kábítószergyanús porokat és kristályos állagú anyagot találtak, amelyeket lefoglaltak.

A négy férfit előállították a Nagykátai Rendőrkapitányságra, ahol a 18 éves S. Csabát gyanúsítottként, társait pedig tanúként hallgatták ki a nyomozók. Az elsődleges nyomozási cselekmények során kiderült, hogy az elmúlt hónapokban az előállított személyek S. Csabától rendszeresen vásároltak kábítószernek minősülő anyagokat. A gyanúsított azonban nemcsak nekik, hanem további – köztük 18. életévüket be nem töltött – személyeknek közel hatszáz alkalommal adott el kábítószert.

S. Csabát a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásának elrendelését.

MEGOSZTÁS